Voorjaarssalade met groene asperges, beenham en ei
Aan de slag
Was asperges en snijd van onderkant ca. 2-3 cm houtachtige uiteinden. Snijd asperges in 3 gelijke stukken. Kook asperges in pan met ruim kokend water en wat zout in 5 à 8 minuten beetgaar. Asperges afgieten en afkoelen.
Kook eieren hard in ca. 10 minuten en spoel af en pel onder koud water. Snijd eieren elk in vier gelijke partjes. Snijd beenham in dunne reepjes.
Klop in kommetje olie, citroensap en honing tot dressing. Breng op smaak met zout en peper. Dek ingrediënten tot gebruik af en bewaar in koelkast.
Verwijder grove steeltjes van waterkers en verdeel takjes waterkers. Leg asperges, partjes ei en reepjes beenham erop en sprenkel citroendressing erover.
Voorjaarssalade met groene asperges, beenham en ei
null personen
240 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Was asperges en snijd van onderkant ca. 2-3 cm houtachtige uiteinden. Snijd asperges in 3 gelijke stukken. Kook asperges in pan met ruim kokend water en wat zout in 5 à 8 minuten beetgaar. Asperges afgieten en afkoelen.
Kook eieren hard in ca. 10 minuten en spoel af en pel onder koud water. Snijd eieren elk in vier gelijke partjes. Snijd beenham in dunne reepjes.
Klop in kommetje olie, citroensap en honing tot dressing. Breng op smaak met zout en peper. Dek ingrediënten tot gebruik af en bewaar in koelkast.
Verwijder grove steeltjes van waterkers en verdeel takjes waterkers. Leg asperges, partjes ei en reepjes beenham erop en sprenkel citroendressing erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse groene asperges
3 middelgrote scharreleieren
100 g gegrilde beenham
5 el traditionele olijfolie
1½ el citroensap
2 tl vloeibare honing
1 zakje waterkers
Dit heb je nodig
glazen coupes