Waterkers-sojabonensoep
Groen, groener groenst! Als voorgerecht serveren we soep van sojabonen en waterkers.
Aan de slag
Breng het water aan de kook met de groentebouillonpoeder. Voeg de sojaboontjes en tuinerwten toe, breng opnieuw aan de kook en laat 2 min. koken.
Schenk de hete soep in de blender en voeg de waterkers, sushigember en 1 el vocht (per 4 personen) uit het potje gember toe. Voeg ook het basilicum toe, maar houd een paar blaadjes achter voor de garnering. Pureer in de blender tot een gladde soep.
Verdeel de soep over diepe borden of kommen. Roer de kokosyochurt los met 1 el (bij 4 personen) water. Schep in elk bord 1 el kokosyochurt en garneer met het achtergehouden basilicum. Serveer direct.
Waterkers-sojabonensoep
Instructievideo - 00:28 min.
Waterkers-sojabonensoep
Groen, groener groenst! Als voorgerecht serveren we soep van sojabonen en waterkers.
voorgerecht
null personen
140 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Breng het water aan de kook met de groentebouillonpoeder. Voeg de sojaboontjes en tuinerwten toe, breng opnieuw aan de kook en laat 2 min. koken.
Schenk de hete soep in de blender en voeg de waterkers, sushigember en 1 el vocht (per 4 personen) uit het potje gember toe. Voeg ook het basilicum toe, maar houd een paar blaadjes achter voor de garnering. Pureer in de blender tot een gladde soep.
Verdeel de soep over diepe borden of kommen. Roer de kokosyochurt los met 1 el (bij 4 personen) water. Schep in elk bord 1 el kokosyochurt en garneer met het achtergehouden basilicum. Serveer direct.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
600 ml kraanwater
2 el Bio Today yeast free vegetable stock powder in pot
250 g diepvries gepelde sojaboontjes
100 g diepvries tuinerwten
45 g waterkers
1 el Saitaku sushigember
10 g verse basilicum
4 el koelverse yochurt kokos ongezoet
Dit heb je nodig
blender