Wortelsoep met kokosyochurt, peterselie en pecannoten
Snijden, koken, pureren, en voilà: een romige wortelsoep.
Aan de slag
Schil en snijd de winterpenen in stukken van 2 cm. Breng samen met het water en de groentebouillon in een soeppan aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met de gembersiroop.
Roer ondertussen de kokosyochurt los en snijd de pecannoten en de peterselie fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in parten.
Schep de soep in diepe borden en verdeel de yochurt, noten, peterselie en het limoenrasp erover. Serveer de limoenparten erbij.
Wortelsoep met kokosyochurt, peterselie en pecannoten
Snijden, koken, pureren, en voilà: een romige wortelsoep.
voorgerecht
null personen
210 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil en snijd de winterpenen in stukken van 2 cm. Breng samen met het water en de groentebouillon in een soeppan aan de kook en laat 10 min. met de deksel op de pan op laag vuur koken. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met de gembersiroop.
Roer ondertussen de kokosyochurt los en snijd de pecannoten en de peterselie fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in parten.
Schep de soep in diepe borden en verdeel de yochurt, noten, peterselie en het limoenrasp erover. Serveer de limoenparten erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
750 g winterpenen
800 ml water
2 Knorr veganistische groentebouillontabletten
4 el gembersiroop
4 el koelverse yochurt kokos ongezoet
2 el ongezouten pecannoten
5 g verse krulpeterselie
1 limoen
Dit heb je nodig
staafmixer