Kikkererwtenstoof met kokosmelk, kurkuma en spinazie ('the stew')
bewaar
bewaar

Kikkererwtenstoof met kokosmelk, kurkuma en spinazie ('the stew')

Alles in 1 pan = binnen 15 minuten op het fornuis.

15 min. bereiden / 35 min. wachten

licht pittig

13 ingrediënten

Aan de slag

Pel en snipper de uien. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de uien de gember ca. 5min. op middelhoog vuur tot de ui begint te kleuren.

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken (bewaar het uitlekvocht, zie tip). Snijd de knoflooktenen fijn. Voeg de kikkererwten, knoflook, kurkuma, chili­ vlokken en eventueel zout toe aan de ui en gember. Bak op middelhoog vuur tot de kikkererwten goudbruin kleuren.

Schep ¼ van het kikkererwtenmengsel uit de pan en houd apart. Schenk de kokos­ melk, het water en bouillontablet bij de rest van de kikkererwten. Breng aan de kook en duw met een houten lepel de kikkererwten een beetje stuk, zodat het zetmeel zijn bindende werking kan doen.

Draai het vuur lager en laat de kikker­erwten 35 min. stoven zonder de deksel, zodat de stoof kan indikken. Dan zal het de dikte hebben van gebonden soep. Laat langer stoven voor een dikkere stoof.

Meng de spinazie er in delen door en laat in 3 min. slinken. Proef de stoof en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd grof.

Verdeel de stoof over kommen. Schep op elke kom een flinke schep kokos­yochurt. Verdeel de achtergehouden kikkererwten en de munt erover.

algemeenVan het uitlekvocht van de kikkererwten kun je fantastische vegan meringues maken. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kikkererwtenstoof met kokosmelk, kurkuma en spinazie ('the stew')

Alles in 1 pan = binnen 15 minuten op het fornuis.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig