Kikkererwtenstoof met kokosmelk, kurkuma en spinazie ('the stew')
Alles in 1 pan = binnen 15 minuten op het fornuis.
Aan de slag
Pel en snipper de uien. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de uien de gember ca. 5min. op middelhoog vuur tot de ui begint te kleuren.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken (bewaar het uitlekvocht, zie tip). Snijd de knoflooktenen fijn. Voeg de kikkererwten, knoflook, kurkuma, chili vlokken en eventueel zout toe aan de ui en gember. Bak op middelhoog vuur tot de kikkererwten goudbruin kleuren.
Schep ¼ van het kikkererwtenmengsel uit de pan en houd apart. Schenk de kokos melk, het water en bouillontablet bij de rest van de kikkererwten. Breng aan de kook en duw met een houten lepel de kikkererwten een beetje stuk, zodat het zetmeel zijn bindende werking kan doen.
Draai het vuur lager en laat de kikkererwten 35 min. stoven zonder de deksel, zodat de stoof kan indikken. Dan zal het de dikte hebben van gebonden soep. Laat langer stoven voor een dikkere stoof.
Meng de spinazie er in delen door en laat in 3 min. slinken. Proef de stoof en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd grof.
Verdeel de stoof over kommen. Schep op elke kom een flinke schep kokosyochurt. Verdeel de achtergehouden kikkererwten en de munt erover.
Kikkererwtenstoof met kokosmelk, kurkuma en spinazie ('the stew')
Alles in 1 pan = binnen 15 minuten op het fornuis.
hoofdgerecht
null personen
770 kcal
15 min. bereiden
35 min. wachten
Aan de slag
Pel en snipper de uien. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de uien de gember ca. 5min. op middelhoog vuur tot de ui begint te kleuren.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken (bewaar het uitlekvocht, zie tip). Snijd de knoflooktenen fijn. Voeg de kikkererwten, knoflook, kurkuma, chili vlokken en eventueel zout toe aan de ui en gember. Bak op middelhoog vuur tot de kikkererwten goudbruin kleuren.
Schep ¼ van het kikkererwtenmengsel uit de pan en houd apart. Schenk de kokos melk, het water en bouillontablet bij de rest van de kikkererwten. Breng aan de kook en duw met een houten lepel de kikkererwten een beetje stuk, zodat het zetmeel zijn bindende werking kan doen.
Draai het vuur lager en laat de kikkererwten 35 min. stoven zonder de deksel, zodat de stoof kan indikken. Dan zal het de dikte hebben van gebonden soep. Laat langer stoven voor een dikkere stoof.
Meng de spinazie er in delen door en laat in 3 min. slinken. Proef de stoof en breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd grof.
Verdeel de stoof over kommen. Schep op elke kom een flinke schep kokosyochurt. Verdeel de achtergehouden kikkererwten en de munt erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
3 cm verse gember
3 el milde olijfolie
1¼ kg biologische kikkererwten in pot
3 tenen knoflook
2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
½ tl chilivlokken
800 ml kokosmelk
500 ml heet water
1 Knorr biologisch groentebouillontablet
400 g verse spinazie
10 g verse munt
200 g koelverse yochurt kokos ongezoet