Vegan groentecurry met naan
bewaar
bewaar

Vegan groentecurry met naan

Echt herfstig comfortfood = deze vegan curry met zelfgemaakt vegan naanbrood.

40 min. bereiden

16 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Schil de pastinaak en wortel en snijd ze in blokjes van 2 cm. Spoel de bonen af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Meng ⅖ van de olie met ¼ van de knoflook en zet opzij.

Verhit de rest van de olie in een ruime pan met dikke bodem. Voeg de ui toe en bak op middelhoog vuur in 5 min. zacht. Voeg het komijnzaad, de kurkuma, paprikapoeder, pastinaak, wortel en witte bonen toe en bak nog 2 min. Voeg de laatste minuut de knoflook toe.

Voeg de kokosmelk, het water en bouillonblokje toe en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur ca. 25 min. koken, tot de pastinaak en wortel gaar zijn. Schep regelmatig stevig om, zodat een deel van de bonen wordt geplet. Hierdoor bindt de curry iets.

Meng ondertussen het volkorenmeel met de bakpoeder, de soja-gurt en het zout kort met je handen. Bestuif het werkblad met meel en kneed het deeg tot een goed gemengd en samenhangend geheel.

Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot rondjes van ca. Ø 12 cm en 3 mm dik. Maak met een scherp mes 5 inkepingen in elk flatbread, maar snijd ze niet door. Verhit de grillpan op hoog vuur en bak elk flatbread ca. 1 min. per kant. Bestrijk ze met de bakkwast met de knoflookolie. Houd de flatbreads warm onder een schone theedoek.

Schep de curry in diepe borden en schep er een flinke eetlepel soja-gurt op. Geef de naan erbij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vegan groentecurry met naan

Echt herfstig comfortfood = deze vegan curry met zelfgemaakt vegan naanbrood.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig