Vegan biefstuk met peperroomsaus en ovenfrites
Pssttt: de biefstuk in dit klassieke gerecht is helemaal geen biefstuk, maar helemaal vegan!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schep de frites om met 1/5 van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in 30 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Breng op smaak met eventueel zout.
Verhit ondertussen de helft van de rest van de olie in een hapjespan en bak de champignons op middelhoog vuur in ca. 6 min. goudbruin. Verhit ondertussen weer de helft van de rest van de olie in een koekenpan en bak de biefstuk 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Snipper ondertussen de sjalot. Neem de champignons uit de pan. Verhit de rest van de olie in de pan en fruit de sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de peperkorrels, rijstcuisine en bouillonpoeder toe en verhit 2 min. Roer goed door.
Snijd de bosui in dunne ringen. Verdeel de saus over de biefstuk en serveer met de frites en champignons. Garneer met de bosui.
Vegan biefstuk met peperroomsaus en ovenfrites
Pssttt: de biefstuk in dit klassieke gerecht is helemaal geen biefstuk, maar helemaal vegan!
hoofdgerecht
null personen
960 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schep de frites om met 1/5 van de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in 30 min. goudbruin en gaar. Schep halverwege om. Breng op smaak met eventueel zout.
Verhit ondertussen de helft van de rest van de olie in een hapjespan en bak de champignons op middelhoog vuur in ca. 6 min. goudbruin. Verhit ondertussen weer de helft van de rest van de olie in een koekenpan en bak de biefstuk 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Snipper ondertussen de sjalot. Neem de champignons uit de pan. Verhit de rest van de olie in de pan en fruit de sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de peperkorrels, rijstcuisine en bouillonpoeder toe en verhit 2 min. Roer goed door.
Snijd de bosui in dunne ringen. Verdeel de saus over de biefstuk en serveer met de frites en champignons. Garneer met de bosui.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
350 g verse Franse friet
5 el arachideolie
400 g gesneden kastanjechampignons
200 g Vivera biefstuck
1 sjalot
1 el 4-seizoenenpeperkorrels
150 ml Alpro cuisine rijst
½ el Bio Today vegetable stock powder
1 bosui
Dit heb je nodig
bakpapier