Boerenkoolstamppot met sticky speklapjes
Uitpakken met boerenkoolstamppot? Yes! Deze sticky speklapjes maken je stamp echt next-level.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 130 °C. Pel de uien, snijd ze in 8 parten, verdeel over de met bakpapier beklede bakplaten. Meng in een grote kom de boerenkool met de chilivlokken, five spice, het zout en de olie. Verdeel over de ui en rooster ca. 30 min. net boven en net onder het midden van de oven tot de boerenkool knapperig is. Schep halverwege om en wissel de bakplaten van plek.
Schil ondertussen de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ruim water met eventueel zout in 20 min gaar.
Snijd de tenen knoflook fijn. Bak de speklapjes in een koekenpan zonder olie of boter in 10-12 min. op middelhoog vuur bijna gaar en goudbruin. Keer halverwege. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg alle ketjap toe toe en laat 1 min. inkoken. Keer de speklapjes om en zorg dat de saus zo inkookt, dat het aan het vlees blijft plakken, maar niet verbrandt. Zet het vuur uit.
Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Schep de helft van de boerenkool en de uien erdoor. Strooi de rest van de boerenkool en uien over de stamppot en serveer met de sticky speklapjes.
Boerenkoolstamppot met sticky speklapjes
Uitpakken met boerenkoolstamppot? Yes! Deze sticky speklapjes maken je stamp echt next-level.
hoofdgerecht
null personen
860 kcal
45 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 130 °C. Pel de uien, snijd ze in 8 parten, verdeel over de met bakpapier beklede bakplaten. Meng in een grote kom de boerenkool met de chilivlokken, five spice, het zout en de olie. Verdeel over de ui en rooster ca. 30 min. net boven en net onder het midden van de oven tot de boerenkool knapperig is. Schep halverwege om en wissel de bakplaten van plek.
Schil ondertussen de zoete aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in ruim water met eventueel zout in 20 min gaar.
Snijd de tenen knoflook fijn. Bak de speklapjes in een koekenpan zonder olie of boter in 10-12 min. op middelhoog vuur bijna gaar en goudbruin. Keer halverwege. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg alle ketjap toe toe en laat 1 min. inkoken. Keer de speklapjes om en zorg dat de saus zo inkookt, dat het aan het vlees blijft plakken, maar niet verbrandt. Zet het vuur uit.
Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Schep de helft van de boerenkool en de uien erdoor. Strooi de rest van de boerenkool en uien over de stamppot en serveer met de sticky speklapjes.
bereidingstip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g Biologische rode uien
500 g boerenkool
½ tl chilivlokken
1½ tl Euroma by Jonnie Boer Chinese 5 spice
½ tl zout
3 el milde olijfolie
1 kg zoete aardappel
3 tenen knoflook
4 speklapjes
2 el ketjap asin
2 el ketjap manis
Dit heb je nodig
grote ingevette ovenschaal of met bakpapier beklede bakplaat
pureestamper