Gefrituurde groente met cajunkruiden en frisse ranchdip
Voor als je iets te vieren of zin in iets lekkers hebt. Goudgele en knapperige snacks uit de frituur, om − bewust − van te genieten.
Aan de slag
Verwarm een laag van 7 cm frituurolie in de gietijzeren pan of frituurpan tot 180 °C. Dit meet je met de keukenthermometer.
Meng ondertussen de bloem, maizena en cajunkruiden in een ruime kom. Schenk al roerend met een garde het bruisend water erbij en meng tot een egaal beslag.
Snijd de bieslook fijn en meng met de sour cream, mayonaise en karnemelk tot een ranchdip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de bloemkool- en broccoliroosjes door het beslag. Zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn. Frituur de roosjes in delen 2,5 min. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Serveer met de ranchdip.
Gefrituurde groente met cajunkruiden en frisse ranchdip
Voor als je iets te vieren of zin in iets lekkers hebt. Goudgele en knapperige snacks uit de frituur, om − bewust − van te genieten.
null personen
450 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm een laag van 7 cm frituurolie in de gietijzeren pan of frituurpan tot 180 °C. Dit meet je met de keukenthermometer.
Meng ondertussen de bloem, maizena en cajunkruiden in een ruime kom. Schenk al roerend met een garde het bruisend water erbij en meng tot een egaal beslag.
Snijd de bieslook fijn en meng met de sour cream, mayonaise en karnemelk tot een ranchdip. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de bloemkool- en broccoliroosjes door het beslag. Zorg ervoor dat ze helemaal bedekt zijn. Frituur de roosjes in delen 2,5 min. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Serveer met de ranchdip.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 l frituurolie
150 g tarwebloem
1½ el maizena
1½ el cajunkruiden
275 ml bruisend mineraalwater
25 g verse bieslook
125 ml sour cream
4 el mayonaise
4 el karnemelk
800 g bloemkool- en broccoliroosjes
Dit heb je nodig
keukenthermometer
gietijzeren pan of frituurpan
garde
keukenpapier