Oesterzwam bites 
bewaar
bewaar

Oesterzwam bites 

Een vega snack waar je elke borrelaar blij mee maakt? Ga voor deze oesterzwam bites. Dat is gegarandeerd succes.

25 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Meng de bloem met de cajunkruiden en zout en verdeel in gelijke delen over 2 mengkommen. Schenk al roerend met een garde het koude bruisende water in een van de mengkommen en mix tot een glad beslag.

Haal de oesterzwammen 1 voor 1 door het beslag en wentel daarna door het bloemmengsel. Zorg ervoor dat ze volledig gepaneerd zijn. Laat de oesterzwammen op een rek of ovenrooster rusten tot gebruik. Halveer de citroen. Pers een halve vrucht uit en snijd de rest in partjes. Meng de mayonaise met de barbecuesaus en 1 el citroensap (per 4 personen).

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in de braadpan tot 180 °C. De olie is heet genoeg, als een beetje bloem meteen begint te bruisen als het in de olie gaat. Frituur ¼ van de oesterzwammen ca. 3 min. tot goudgeel en knapperig. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal 3 keer. Serveer met de romige barbecuedip.

vegantipVervang de mayonaise door vegan mayonaise.

Oesterzwam bites

Instructievideo - 00:49 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Oesterzwam bites 

Een vega snack waar je elke borrelaar blij mee maakt? Ga voor deze oesterzwam bites. Dat is gegarandeerd succes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig