Oesterzwam bites
Een vega snack waar je elke borrelaar blij mee maakt? Ga voor deze oesterzwam bites. Dat is gegarandeerd succes.
Aan de slag
Meng de bloem met de cajunkruiden en zout en verdeel in gelijke delen over 2 mengkommen. Schenk al roerend met een garde het koude bruisende water in een van de mengkommen en mix tot een glad beslag.
Haal de oesterzwammen 1 voor 1 door het beslag en wentel daarna door het bloemmengsel. Zorg ervoor dat ze volledig gepaneerd zijn. Laat de oesterzwammen op een rek of ovenrooster rusten tot gebruik. Halveer de citroen. Pers een halve vrucht uit en snijd de rest in partjes. Meng de mayonaise met de barbecuesaus en 1 el citroensap (per 4 personen).
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in de braadpan tot 180 °C. De olie is heet genoeg, als een beetje bloem meteen begint te bruisen als het in de olie gaat. Frituur ¼ van de oesterzwammen ca. 3 min. tot goudgeel en knapperig. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal 3 keer. Serveer met de romige barbecuedip.
Oesterzwam bites
Instructievideo - 00:49 min.
Oesterzwam bites
Een vega snack waar je elke borrelaar blij mee maakt? Ga voor deze oesterzwam bites. Dat is gegarandeerd succes.
null personen
290 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Meng de bloem met de cajunkruiden en zout en verdeel in gelijke delen over 2 mengkommen. Schenk al roerend met een garde het koude bruisende water in een van de mengkommen en mix tot een glad beslag.
Haal de oesterzwammen 1 voor 1 door het beslag en wentel daarna door het bloemmengsel. Zorg ervoor dat ze volledig gepaneerd zijn. Laat de oesterzwammen op een rek of ovenrooster rusten tot gebruik. Halveer de citroen. Pers een halve vrucht uit en snijd de rest in partjes. Meng de mayonaise met de barbecuesaus en 1 el citroensap (per 4 personen).
Verhit ondertussen de zonnebloemolie in de braadpan tot 180 °C. De olie is heet genoeg, als een beetje bloem meteen begint te bruisen als het in de olie gaat. Frituur ¼ van de oesterzwammen ca. 3 min. tot goudgeel en knapperig. Neem met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal 3 keer. Serveer met de romige barbecuedip.
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g tarwebloem
2 el cajunkruiden
1 tl zout
150 ml bruisend mineraalwater
300 g oesterzwammen
1 citroen
1 el mayonaise
1 el Remia Black Jack smokey bbq
1 l zonnebloemolie
Dit heb je nodig
mengkom
hoge braadpan met deksel: Ø 22 cm
schuimspaan
keukenpapier