Tortilla's met zoete aardappel, avocado & pulled vega stukjes
Dagje vegetarisch eten? Time to tortilla!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de zoete-aardappelblokjes met de picadillo, ⅖ van de olie en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 25 min. knapperig aan de randjes.
Snijd de komkommer in blokjes van een ½ cm. Snipper de rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de helft van de koriander grof. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil van ⅔ van de limoenen en pers alle vruchten uit. Meng de komkommer, ui, gesneden koriander, ⅔ van het limoensap en -rasp met ⅕ van de olie tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees van 1 avocado in een hoge beker. Doe ⅔ van de rest van de koriander bij de avocado. Voeg de rest van het limoensap en -rasp, de mayonaise en het water toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het vruchtvlees uit de andere avocado en snijd in dunne plakjes.
Pluk de stukjes als van kip met de draad mee in de lengte in dunne repen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de stukjes als van kip in 7 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Meng in een kom met de barbecuesaus.
Verdeel de helft van de gordita’s over de andere met bakpapier beklede bakplaat en schuif na 20 min. baktijd onder de zoete-aardappelblokjes in de oven. Bak in ca. 2 min. gaar. Herhaal met de rest van de gordita’s.
Verdeel de zoete-aardappelblokjes, avocadoplakjes en pulled stukjes als van kip over de gordita’s. Doe er een flinke schep komkommersalsa bij. Serveer met de avocadosaus en de rest van de korianderblaadjes.
Tortilla's met zoete aardappel, avocado & pulled vega stukjes
Dagje vegetarisch eten? Time to tortilla!
hoofdgerecht
null personen
875 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de zoete-aardappelblokjes met de picadillo, ⅖ van de olie en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in het midden van de oven in ca. 25 min. knapperig aan de randjes.
Snijd de komkommer in blokjes van een ½ cm. Snipper de rode ui zo fijn mogelijk. Snijd de helft van de koriander grof. Boen de limoenen schoon, rasp de groene schil van ⅔ van de limoenen en pers alle vruchten uit. Meng de komkommer, ui, gesneden koriander, ⅔ van het limoensap en -rasp met ⅕ van de olie tot een salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees van 1 avocado in een hoge beker. Doe ⅔ van de rest van de koriander bij de avocado. Voeg de rest van het limoensap en -rasp, de mayonaise en het water toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep het vruchtvlees uit de andere avocado en snijd in dunne plakjes.
Pluk de stukjes als van kip met de draad mee in de lengte in dunne repen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de stukjes als van kip in 7 min. goudbruin en knapperig. Schep regelmatig om. Meng in een kom met de barbecuesaus.
Verdeel de helft van de gordita’s over de andere met bakpapier beklede bakplaat en schuif na 20 min. baktijd onder de zoete-aardappelblokjes in de oven. Bak in ca. 2 min. gaar. Herhaal met de rest van de gordita’s.
Verdeel de zoete-aardappelblokjes, avocadoplakjes en pulled stukjes als van kip over de gordita’s. Doe er een flinke schep komkommersalsa bij. Serveer met de avocadosaus en de rest van de korianderblaadjes.
variatietip:
variatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g zoete aardappelblokjes
1 el picadillo
5 el milde olijfolie
½ komkommer
1 rode ui
30 g verse koriander
3 limoenen
2 eetrijpe avocado's
2 el mayonaise
150 ml water
160 g stukjes als van kip
4 el Remia Black Jack smokey bbq
8 gordita's
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier
staafmixer met hoge beker