Rijstsalade met BBQ-kikkererwten en yoghurtdressing
Rijst in huis? Voeg er kikkererwten, avocado en yoghurtdressing aan toe en je hebt een heerlijke rijstsalade.
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
Spoel ondertussen de kikkererwten onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Voeg de BBQ-saus toe en verwarm 1-2 min. mee. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de peterselie grof. Doe de yoghurt samen met de knoflook, ⅔ van de peterselie en de rest van de olie in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spoel de mais onder koud stromend water en laat uitlekken. Rasp de winterpeen grof. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in plakjes.
Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de BBQ-kikkererwten, mais, avocado en winterpeen erover. Besprenkel met de yoghurtdressing en bestrooi met de rest van de peterselie.
Rijstsalade met BBQ-kikkererwten en yoghurtdressing
Rijst in huis? Voeg er kikkererwten, avocado en yoghurtdressing aan toe en je hebt een heerlijke rijstsalade.
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan tot gebruik.
Spoel ondertussen de kikkererwten onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kikkererwten in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Voeg de BBQ-saus toe en verwarm 1-2 min. mee. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de peterselie grof. Doe de yoghurt samen met de knoflook, ⅔ van de peterselie en de rest van de olie in de hoge beker van de staafmixer en pureer glad. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Spoel de mais onder koud stromend water en laat uitlekken. Rasp de winterpeen grof. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de lengte in plakjes.
Verdeel de rijst over kommen. Verdeel de BBQ-kikkererwten, mais, avocado en winterpeen erover. Besprenkel met de yoghurtdressing en bestrooi met de rest van de peterselie.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g basmatirijst
310 g kikkererwten in blik
2 el milde olijfolie
2 el Remia Black Jack smokey bbq
15 g verse platte peterselie
125 g yoghurt Griekse stijl 10%
1 teen knoflook
300 g mais in blik
250 g winterpeen
2 eetrijpe avocado's
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker