Broodje bonenstoof en coleslaw
Boontje komt op een broodje. Want wat een heerlijke combinatie is deze bonenstoof met knapperig brood en frisse coleslaw.
Aan de slag
Snijd het bosuitje fijn. Meng de witte kool, peen julienne, bosui en het zout in een mengkom. Meng de suiker, mayonaise, azijn en mosterd tot een dressing en voeg toe aan de groenten. Schep alles goed om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de coleslaw afgedekt in de koelkast staan tot gebruik.
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de picadillo en chilivlokken toe en bak 1 min. mee. Roer regelmatig. Voeg alle bonen met het vocht toe, breng aan de kook en laat 30 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Neem de deksel van de pan, roer de barbecuesaus erdoor en stoof nog 10 min. zonder deksel op middelhoog vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de bakkersbollen open. Verdeel achtereenvolgens de bonenstoof en coleslaw erover en leg de bovenkant van de broodjes erop. Serveer direct.
Broodje bonenstoof en coleslaw
Instructievideo - 01:28 min.
Broodje bonenstoof en coleslaw
Boontje komt op een broodje. Want wat een heerlijke combinatie is deze bonenstoof met knapperig brood en frisse coleslaw.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
15 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd het bosuitje fijn. Meng de witte kool, peen julienne, bosui en het zout in een mengkom. Meng de suiker, mayonaise, azijn en mosterd tot een dressing en voeg toe aan de groenten. Schep alles goed om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de coleslaw afgedekt in de koelkast staan tot gebruik.
Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg de picadillo en chilivlokken toe en bak 1 min. mee. Roer regelmatig. Voeg alle bonen met het vocht toe, breng aan de kook en laat 30 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan. Neem de deksel van de pan, roer de barbecuesaus erdoor en stoof nog 10 min. zonder deksel op middelhoog vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de bakkersbollen open. Verdeel achtereenvolgens de bonenstoof en coleslaw erover en leg de bovenkant van de broodjes erop. Serveer direct.
vegantip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 bosui
300 g gesneden witte kool
150 g peen julienne
½ tl zout
½ el kristalsuiker
4 el vegan mayonaise
4 el appel azijn
1 tl dijonmosterd
2 rode uien
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
1 el picadillo
1 tl chilivlokken
200 g borlottibonen uit blik
200 g bruine bonen in blik
200 g zwarte bonen in blik
100 ml Remia Black Jack smokey bbq
4 bakkersbollen wit