Pita's met kipnuggets, coleslaw en barbecuesaus
Vlug op tafel: pitabroodjes met zelfgemaakte kipnuggets uit de oven. Smullen maar!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de kipfilet in stukken van 3 cm. Meng voor het paneren de bloem met het zout in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord. Verkruimel de cornflakes grof met de hand boven een derde diep bord.
Haal de kip eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door de cornflakes. Zorg dat de nuggets overal bedekt zijn met cornflakes. Leg de kipnuggets op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer ze halverwege om.
Bereid ondertussen de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salade-ui in dunne ringen. Meng met de rodekool, spitskool en mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de pita’s open en vul ze met wat coleslaw. Verdeel de kipnuggets over de pita’s en maak af met de barbecuesaus. Serveer de rest van de coleslaw ernaast.
Pita's met kipnuggets, coleslaw en barbecuesaus
Vlug op tafel: pitabroodjes met zelfgemaakte kipnuggets uit de oven. Smullen maar!
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de kipfilet in stukken van 3 cm. Meng voor het paneren de bloem met het zout in een diep bord. Klop de eieren los in een ander diep bord. Verkruimel de cornflakes grof met de hand boven een derde diep bord.
Haal de kip eerst door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door de cornflakes. Zorg dat de nuggets overal bedekt zijn met cornflakes. Leg de kipnuggets op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 10 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer ze halverwege om.
Bereid ondertussen de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de salade-ui in dunne ringen. Meng met de rodekool, spitskool en mayonaise. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de pita’s open en vul ze met wat coleslaw. Verdeel de kipnuggets over de pita’s en maak af met de barbecuesaus. Serveer de rest van de coleslaw ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g scharrelkipfilets
3 el tarwebloem
½ tl zout
2 middelgrote eieren
100 g cornflakes
8 pitabroodjes
1 bos salade-ui
300 g gesneden rodekool
200 g gesneden spitskool
3 el mayonaise
2 el Remia Black Jack smokey bbq
Dit heb je nodig
bakpapier