Lunchbowl met kikkererwten & limoen-yoghurtdressing
Een bowl bomvol groentjes? Check, check, dubbelcheck!
Aan de slag
Verhit de olie in een koekenpan en bak de zoete aardappelblokjes en komijn 20 min. op middelhoog vuur. Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten toe en bak 10 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer ondertussen de halve komkommer in de lengte in vieren. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de zaadlijsten fijn. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de halve limoen en pers die helft uit. Meng de yoghurt met een ½ tl limoenrasp, 1 el -sap (per 2 personen) en de zaadlijsten van de komkommer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de spinazie grof en verdeel samen met de zoete aardappel, kikkererwten en komkommer over 2 kommen. Verdeel de yoghurtdressing erover.
Lunchbowl met kikkererwten & limoen-yoghurtdressing
Een bowl bomvol groentjes? Check, check, dubbelcheck!
null personen
435 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een koekenpan en bak de zoete aardappelblokjes en komijn 20 min. op middelhoog vuur. Spoel ondertussen de kikkererwten af onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten toe en bak 10 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Halveer ondertussen de halve komkommer in de lengte in vieren. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de zaadlijsten fijn. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil van de halve limoen en pers die helft uit. Meng de yoghurt met een ½ tl limoenrasp, 1 el -sap (per 2 personen) en de zaadlijsten van de komkommer. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de spinazie grof en verdeel samen met de zoete aardappel, kikkererwten en komkommer over 2 kommen. Verdeel de yoghurtdressing erover.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el arachideolie
400 g zoete aardappelblokjes
½ el gemalen komijn
160 g kikkererwten in blik
½ komkommer
½ limoen
75 ml Griekse yoghurt 0%
100 g babyspinazie