Pulled pork slowcooker
bewaar
bewaar

Pulled pork slowcooker

Een slowcooker is ideaal voor het langzaam stoven van bijvoorbeeld vlees. Zo ook voor deze pulled pork, die je in dit recept maakt van schouderkarbonade in plaats van procereur.

10 min. bereiden / 8 uur wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de harde stukken en het bot uit de karbonades. Snijd de rest in stukken van 3 cm. Snipper de ui en voeg toe aan de kom van de slowcooker. Rasp de knoflook boven de uien.

Meng de paprikapoeder, tijm, mosterd, barbecuesaus, peper, zout en de stukken karbonade toe aan de slowcooker en meng door. Voeg de laurier, het water en de azijn toe.

Zet de slowcooker met de deksel erop op de middelhoge stand en stoof het vlees 8-10 uur tot het vlees mals en draderig is. Trek zodra het vlees gaar is de karbonade met 2 vorken helemaal los uit elkaar tot draadjesvlees of pulled pork.

bereidingstipDe stooftijd voor vlees verschilt per type slowcooker. Kijk dus even of jouw slowcooker voor stoofvlees op een lage, middelhoge of hoge stand moet staan.
achtergrondinfoPulled pork maak je oorspronkelijk met procureur, ofwel varkensnek zonder been. Albert Heijn heeft dit vlees niet standaard in het assortiment en daarom is dit recept ontwikkeld met schouderkarbonade als vervanger.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pulled pork slowcooker

Een slowcooker is ideaal voor het langzaam stoven van bijvoorbeeld vlees. Zo ook voor deze pulled pork, die je in dit recept maakt van schouderkarbonade in plaats van procereur.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig