Pulled pork
bewaar
bewaar

Pulled pork

Tijd voor pulled pork! Bereid het in 15 minuten met tijm, whiskey en barbecuesaus. Na een paar uur stoven hoef je alleen nog te genieten.

15 min. bereiden / 2 uur 30 min. oventijd

licht pittig

13 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de harde stukken en het bot uit de karbonades. Snijd het vlees in stukken van 3 cm. Snijd de uien in grove stukken en halveer de tenen knoflook.

Meng de paprikapoeder, tijm, mosterd, barbecuesaus, peper en zout met de ui, knoflook en karbonade in de braadpan. Voeg de laurier, het water, de whiskey en azijn toe.

Zet de braadpan met de deksel erop onder in de oven en stoof het vlees ca. 2-3 uur tot het mals en draderig is. Trek zodra het vlees gaar is de karbonade met 2 vorken helemaal los uit elkaar tot draadjesvlees of pulled pork.

achtergrondinfoPulled pork maak je oorspronkelijk met procureur, ofwel varkensnek zonder been. Albert Heijn heeft dit vlees niet standaard in het assortiment en daarom is dit recept ontwikkeld met schouderkarbonade als vervanger.
variatietipAls je liever geen alcohol wilt gebruiken kun je de whiskey uit dit recept weglaten.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Pulled pork

Instructievideo - 03:08 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pulled pork

Tijd voor pulled pork! Bereid het in 15 minuten met tijm, whiskey en barbecuesaus. Na een paar uur stoven hoef je alleen nog te genieten.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig