Snelle kip tikka masalasalade
Zin in kik tikka massala, maar niet om het helemaal te maken? Deze snelle salade is de oplossing!
Aan de slag
Schep de kip om met 2 el tikka masala (per 4 personen). Verhit de olie in een koeken-pan en bak de kip in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de salade-ui in schuine ringen van 1 cm en de komkommers in plakjes van 1 cm. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers 1 helft uit. Snijd de andere in partjes. Meng het limoenrasp en 1 el –sap met de yoghurt en ½ el olie tot een dressing.
Verdeel de sla over een grote platte schaal. Schep de tomaat, komkommer en kikkererwten om met de dressing en verdeel over de sla. Voeg de salade-ui toe aan de kip en bak al omscheppend 1 min. mee, verdeel over de salade.
Snelle kip tikka masalasalade
Zin in kik tikka massala, maar niet om het helemaal te maken? Deze snelle salade is de oplossing!
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Schep de kip om met 2 el tikka masala (per 4 personen). Verhit de olie in een koeken-pan en bak de kip in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
Snijd ondertussen de salade-ui in schuine ringen van 1 cm en de komkommers in plakjes van 1 cm. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
Boen de limoen schoon en rasp de groene schil. Pers 1 helft uit. Snijd de andere in partjes. Meng het limoenrasp en 1 el –sap met de yoghurt en ½ el olie tot een dressing.
Verdeel de sla over een grote platte schaal. Schep de tomaat, komkommer en kikkererwten om met de dressing en verdeel over de sla. Voeg de salade-ui toe aan de kip en bak al omscheppend 1 min. mee, verdeel over de salade.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g kipdijfiletreepjes
2 el tikka masala kruidenpasta
1½ el arachideolie
1 bosje salade-ui
400 g snoepgroente komkommers
800 g kikkererwten in blik
1 limoen
150 g Griekse yoghurt
200 g gesneden romainesla
250 g cherrytomaten