Tikka masala met aubergine en kikkererwten
Makkelijk te maken met een maaltijdkit als basis.
Aan de slag
Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
Verhit ⅕ van de olie in een hapjespan, voeg de tikka masalakruiden uit de meal kit toe en bak 20 sec. op middelhoog vuur. Voeg de pasta uit de meal kit samen met het water toe en breng aan de kook. Voeg de aubergine en kikkererwten toe en bak 3 min. mee. Voeg de saus uit de meal kit toe, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 15 min. stoven.
Snijd ondertussen de knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de peterselie fijn. Meng de knoflook en ¼ van de peterselie met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk de pitabroodjes met de knoflookolie.
Verhit de grillpan en rooster de pitabroodjes in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, rooster de cashewnoten in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord. Halveer de pitabroodjes en roer de helft van de overige peterselie door de yoghurt.
Verdeel de tikka masala over de borden. Bestrooi met de cashewnoten, de rest van de peterselie en de granaatappelpitjes. Serveer met de pitabroodjes en peterselie-yoghurt.
Tikka masala met aubergine en kikkererwten
Makkelijk te maken met een maaltijdkit als basis.
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water.
Verhit ⅕ van de olie in een hapjespan, voeg de tikka masalakruiden uit de meal kit toe en bak 20 sec. op middelhoog vuur. Voeg de pasta uit de meal kit samen met het water toe en breng aan de kook. Voeg de aubergine en kikkererwten toe en bak 3 min. mee. Voeg de saus uit de meal kit toe, zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan 15 min. stoven.
Snijd ondertussen de knoflook zo fijn mogelijk. Snijd de peterselie fijn. Meng de knoflook en ¼ van de peterselie met de rest van de olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk de pitabroodjes met de knoflookolie.
Verhit de grillpan en rooster de pitabroodjes in 4 min. goudbruin. Keer halverwege. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter, rooster de cashewnoten in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord. Halveer de pitabroodjes en roer de helft van de overige peterselie door de yoghurt.
Verdeel de tikka masala over de borden. Bestrooi met de cashewnoten, de rest van de peterselie en de granaatappelpitjes. Serveer met de pitabroodjes en peterselie-yoghurt.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 aubergines
400 g kikkererwten in blik
5 el arachideolie
313 g Patak's tikka masala meal kit
50 ml kraanwater
1 teen knoflook
15 g verse platte peterselie
4 grote pitabroodjes
60 g ongezouten cashewnoten
170 g Griekse yoghurt
100 g zongerijpte granaatappelpitjes
Dit heb je nodig
grillpan