Vega tikka masala met linzen en tomaat
Tik 'm aan: het is tijd voor tikka masala met linzen en bloemkoolrijst.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Halveer ondertussen de tomaatjes. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steel en de zaadlijsten. Snijd de paprika in dunne repen en halveer deze repen in de breedte. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de paprika 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaatjes en tikka masala saus toe en laat 8 min. stoven met de deksel op de pan.
Giet ondertussen de linzen af, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Voeg de linzen toe aan de saus en verwarm 1 min. mee.
Verdeel de tikka masala over diepe borden en garneer met de peterselie. Serveer de rijst erbij.
Vega tikka masala met linzen en tomaat
Tik 'm aan: het is tijd voor tikka masala met linzen en bloemkoolrijst.
hoofdgerecht
null personen
465 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Halveer ondertussen de tomaatjes. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de steel en de zaadlijsten. Snijd de paprika in dunne repen en halveer deze repen in de breedte. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de paprika 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomaatjes en tikka masala saus toe en laat 8 min. stoven met de deksel op de pan.
Giet ondertussen de linzen af, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de peterselie fijn. Voeg de linzen toe aan de saus en verwarm 1 min. mee.
Verdeel de tikka masala over diepe borden en garneer met de peterselie. Serveer de rijst erbij.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g basmatirijst
400 g koelverse bloemkoolrijst
250 g snoeptomaatjes
2 gele paprika's
2 el arachideolie
450 g tikka masala saus in pot
400 g linzen in blik
7½ g verse platte peterselie