Burrito met gebakken linzen en romige spitskoolsalade
bewaar
bewaar

Burrito met gebakken linzen en romige spitskoolsalade

Mexico meets jouw voorraadkast! Deze burrito's vul je met vers en voorraad.

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de uien. Spoel de linzen af en laat uitlekken in een vergiet. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken. Bewaar 2 el olie (per 4 personen). Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Laat de olijven uitlekken en halveer in de breedte.

Verhit de helft van de tomatenolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 min. Voeg de linzen, reepjes zongedroogde tomaten en olijven toe en bak nog ca. 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Halveer de spitskool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de kool in dunne reepjes. Verhit de rest van de tomatenolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spitskool ca. 3 min. Voeg de zuivelspread toe en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gebakken linzen en warme spitskoolsalade over de tortilla. Bestrooi met de kaas. Rol de tortilla’s op.

variatietipDeze burrito's toch liever mét vlees? De linzen kun je ook vervangen door 300 g rundergehakt. Bak het in 5 min. rul.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Burrito met gebakken linzen en romige spitskoolsalade

Mexico meets jouw voorraadkast! Deze burrito's vul je met vers en voorraad.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig