Burrito met gebakken linzen en romige spitskoolsalade
Mexico meets jouw voorraadkast! Deze burrito's vul je met vers en voorraad.
Aan de slag
Snipper de uien. Spoel de linzen af en laat uitlekken in een vergiet. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken. Bewaar 2 el olie (per 4 personen). Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Laat de olijven uitlekken en halveer in de breedte.
Verhit de helft van de tomatenolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 min. Voeg de linzen, reepjes zongedroogde tomaten en olijven toe en bak nog ca. 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de spitskool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de kool in dunne reepjes. Verhit de rest van de tomatenolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spitskool ca. 3 min. Voeg de zuivelspread toe en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gebakken linzen en warme spitskoolsalade over de tortilla. Bestrooi met de kaas. Rol de tortilla’s op.
Burrito met gebakken linzen en romige spitskoolsalade
Mexico meets jouw voorraadkast! Deze burrito's vul je met vers en voorraad.
hoofdgerecht
null personen
840 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien. Spoel de linzen af en laat uitlekken in een vergiet. Laat de zongedroogde tomaten uitlekken. Bewaar 2 el olie (per 4 personen). Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Laat de olijven uitlekken en halveer in de breedte.
Verhit de helft van de tomatenolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 min. Voeg de linzen, reepjes zongedroogde tomaten en olijven toe en bak nog ca. 5 min. op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de spitskool in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de kool in dunne reepjes. Verhit de rest van de tomatenolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de spitskool ca. 3 min. Voeg de zuivelspread toe en meng erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verwarm de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gebakken linzen en warme spitskoolsalade over de tortilla. Bestrooi met de kaas. Rol de tortilla’s op.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
800 g linzen in blik
150 g zongedroogde tomaten
200 g groene olijven gevuld met citroen
750 g spitskolen
100 g zuivelspread knoflook en kruiden
8 tortillawraps
175 g geraspte Goudse jonge kaas