Open tuna meltwrap met gele rijst en paprika
Haal het zonnetje in huis met deze open tuna meltwrap met gele rijst!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Maak de paprika’s schoon en snijd in dunne reepjes. Laat de tonijn uitlekken, maar bewaar 2 el olie (per 4 personen). Verhit de tonijnolie in een koekenpan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 5 min.
Meng ondertussen de tonijn met de mayonaise. Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Meng de rijst met de linzen en de gebakken groenten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrijk de tortilla’s met de zuivelspread en leg op de 2 met bakpapier beklede bakplaten. Verdeel het rijst-paprikamengsel en de tonijn erover. Bestrooi met de cheddar en bak ca. 10 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege de baktijd.
Open tuna meltwrap met gele rijst en paprika
Haal het zonnetje in huis met deze open tuna meltwrap met gele rijst!
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Maak de paprika’s schoon en snijd in dunne reepjes. Laat de tonijn uitlekken, maar bewaar 2 el olie (per 4 personen). Verhit de tonijnolie in een koekenpan en bak de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de paprika toe en bak 5 min.
Meng ondertussen de tonijn met de mayonaise. Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat uitlekken. Meng de rijst met de linzen en de gebakken groenten. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bestrijk de tortilla’s met de zuivelspread en leg op de 2 met bakpapier beklede bakplaten. Verdeel het rijst-paprikamengsel en de tonijn erover. Bestrooi met de cheddar en bak ca. 10 min. in de oven. Wissel de bakplaten halverwege de baktijd.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g gele rijst
2 middelgrote uien
2 gele paprika's
320 g tonijn in olijfolie
2 el sriracha mayo
200 g linzen in blik
4 tortillawraps
100 g zuivelspread naturel
150 g geraspte cheddar
Dit heb je nodig
bakpapier
bakplaten