Verse tagliatelle met ragù van linzen
Een vega pasta waar je u tegen zegt!
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn en de bleekselderij overlangs in dunne plakjes. Schrap de peen en snijd in kleine blokjes.
Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur en bak de ui, bleekselderij en peen 4 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Doe de tomatenpuree erbij en bak 3 min. Schep regelmatig om.
Voeg de linzen toe en schep om. Schenk de rode wijn erbij en laat 1 min. verdampen. Doe de tomatenblokjes erbij en voeg 2 blikken water toe (per 4 personen). Breng op smaak met de suiker, versgemalen peper en eventueel zout en laat de ragù 30 min. zachtjes koken.
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op.
Schep de ragù door de pasta en giet er een scheutje van het kookvocht bij. Verdeel over borden en rasp de Parmezaanse kaas erboven.
Verse tagliatelle met ragù van linzen
Een vega pasta waar je u tegen zegt!
hoofdgerecht
null personen
730 kcal
30 min. bereiden
10 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn en de bleekselderij overlangs in dunne plakjes. Schrap de peen en snijd in kleine blokjes.
Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur en bak de ui, bleekselderij en peen 4 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Doe de tomatenpuree erbij en bak 3 min. Schep regelmatig om.
Voeg de linzen toe en schep om. Schenk de rode wijn erbij en laat 1 min. verdampen. Doe de tomatenblokjes erbij en voeg 2 blikken water toe (per 4 personen). Breng op smaak met de suiker, versgemalen peper en eventueel zout en laat de ragù 30 min. zachtjes koken.
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, maar vang een kopje kookvocht op.
Schep de ragù door de pasta en giet er een scheutje van het kookvocht bij. Verdeel over borden en rasp de Parmezaanse kaas erboven.
bewaartip:
variatietip:
bereidingstip:
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
2 tenen knoflook
4 stengels bleekselderij
200 g winterpenen
2 el milde olijfolie
70 g tomatenpuree
500 g gedroogde rode linzen
150 ml rode wijn
800 g tomatenblokjes in blik
½ el kristalsuiker
500 g verse tagliatelle
100 g Parmezaanse kaas