Tagliatelle met veggie balls in tomatensaus
Geen vlees, geen vis, maar wel vegetarische ballen van linzen en groente. Superlekker!
Aan de slag
Snipper de ui zeer fijn. Schrap de peen. Snijd de peen en bleekselderij in piepkleine blokjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie in een wok of braadpan en fruit de ui, peen en bleekselderij 8 min. Voeg de tijm en tomatenpuree toe. Snijd ondertussen de paddenstoelen zeer fijn en voeg toe. Fruit 15 min. op laag vuur. Spoel de linzen af in een vergiet en laat uitlekken. Meng door het groentemengsel.
Laat het mengsel op een platte schaal afkoelen. Schep ⅓ van de kaas, de panko en de eieren door het groentemengsel. Breng op smaak met peper.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak met vochtige handen balletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de saus en meng met de balletjes. Serveer de pasta met de saus. Bestrooi met de rest van de kaas.
Tagliatelle met veggie balls in tomatensaus
Instructievideo - 03:09 min.
Tagliatelle met veggie balls in tomatensaus
Geen vlees, geen vis, maar wel vegetarische ballen van linzen en groente. Superlekker!
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
45 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Snipper de ui zeer fijn. Schrap de peen. Snijd de peen en bleekselderij in piepkleine blokjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie in een wok of braadpan en fruit de ui, peen en bleekselderij 8 min. Voeg de tijm en tomatenpuree toe. Snijd ondertussen de paddenstoelen zeer fijn en voeg toe. Fruit 15 min. op laag vuur. Spoel de linzen af in een vergiet en laat uitlekken. Meng door het groentemengsel.
Laat het mengsel op een platte schaal afkoelen. Schep ⅓ van de kaas, de panko en de eieren door het groentemengsel. Breng op smaak met peper.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak met vochtige handen balletjes van het mengsel ter grootte van een walnoot en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin en gaar.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwarm de saus en meng met de balletjes. Serveer de pasta met de saus. Bestrooi met de rest van de kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
150 g winterpeen
2 stengels bleekselderij
2 takjes verse tijm
1½ el traditionele olijfolie
35 g tomatenpuree
200 g paddenstoelen voor pasta
200 g linzen in pot
75 g geraspte Parmezaanse kaas
40 g panko Japans paneermeel
2 eieren
300 g verse tagliatelle
425 ml pizzasaus aromatizzata
Dit heb je nodig
vergiet
bakpapier