Tagliatelle met zalm in tomatensaus
Het is weer tijd voor een bordje pasta op schoot! Met deze tagliatelle met zalm kun je snel op de bank ploffen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
Laat ondertussen de paprika uitlekken en snijd in stukjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van en snijd de vrucht in plakjes.
Meng de spinazie en paprika door de pastasaus en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi de zalm met peper en zout en leg in de saus. Verdeel de citroenplakjes over de zalm en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven net gaar.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Neem de citroenplakjes en zalm uit de ovenschaal. Meng de pasta door de saus, verdeel over diepe borden en breek de zalm in stukjes erboven. Verdeel de citroenplakjes, het citroenrasp en de kappertjes erover. Rasp de kaas erboven en serveer.
Tagliatelle met zalm in tomatensaus
Het is weer tijd voor een bordje pasta op schoot! Met deze tagliatelle met zalm kun je snel op de bank ploffen.
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.
Laat ondertussen de paprika uitlekken en snijd in stukjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van en snijd de vrucht in plakjes.
Meng de spinazie en paprika door de pastasaus en verdeel over de ovenschaal. Bestrooi de zalm met peper en zout en leg in de saus. Verdeel de citroenplakjes over de zalm en bak in ca. 15 min. in het midden van de oven net gaar.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Neem de citroenplakjes en zalm uit de ovenschaal. Meng de pasta door de saus, verdeel over diepe borden en breek de zalm in stukjes erboven. Verdeel de citroenplakjes, het citroenrasp en de kappertjes erover. Rasp de kaas erboven en serveer.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
1 el milde olijfolie
400 g verse spinazie
295 g gegrilde rode paprika's
1 citroen
690 g pastasaus tradizionale
500 g verse zalmfilets
300 g tagliatelle all'uovo
2 el kappertjes in pot
50 g Parmezaanse kaas
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)