Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus en geroosterde broccoli
Deze budget-proof pasta met gehaktballetjes en broccoli is altijd goed.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 1 cm. Verdeel de broccoli over een met bakpapier bekleed bakplaat. Meng met ⅔ van de olie en breng op smaak met peper en zout. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de kappertjes grof. Haal de blaadjes van ⅔ van het basilicum en snijd in reepjes. Meng het gehakt met de kappertjes, het gesneden basilicum, ⅕ van de geraspte kaas en peper. Draai er met vochtige handen 12 balletjes van.
Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de rest van de olie op middelhoog vuur in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 min. rondom bruin.
Meng de pastasaus met de crème fraîche en eventueel zout. Voeg de romige tomatensaus toe aan de gehaktballetjes en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 3 min. op middelhoog vuur garen.
Serveer de gehaktballetjes met de broccoli en de tagliatelle. Bestrooi met de rest van het basilicum en de geraspte kaas.
Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus en geroosterde broccoli
Deze budget-proof pasta met gehaktballetjes en broccoli is altijd goed.
hoofdgerecht
null personen
775 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 1 cm. Verdeel de broccoli over een met bakpapier bekleed bakplaat. Meng met ⅔ van de olie en breng op smaak met peper en zout. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Snijd ondertussen de kappertjes grof. Haal de blaadjes van ⅔ van het basilicum en snijd in reepjes. Meng het gehakt met de kappertjes, het gesneden basilicum, ⅕ van de geraspte kaas en peper. Draai er met vochtige handen 12 balletjes van.
Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de rest van de olie op middelhoog vuur in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 min. rondom bruin.
Meng de pastasaus met de crème fraîche en eventueel zout. Voeg de romige tomatensaus toe aan de gehaktballetjes en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 3 min. op middelhoog vuur garen.
Serveer de gehaktballetjes met de broccoli en de tagliatelle. Bestrooi met de rest van het basilicum en de geraspte kaas.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 stronk broccoli
3 el milde olijfolie
3 el kappertjes in pot
15 g verse basilicum
300 g half-om-halfgehakt
125 g geraspte pittige kaas
300 g tagliatelle
400 g pastasaus piccante
2 el crème fraîche
Dit heb je nodig
bakpapier