Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus en geroosterde broccoli
bewaar
bewaar

Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus en geroosterde broccoli

Deze budget-proof pasta met gehaktballetjes en broccoli is altijd goed.

30 min. bereiden / 15 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes van ca. 1 cm. Verdeel de broccoli over een met bakpapier bekleed bakplaat. Meng met ⅔ van de olie en breng op smaak met peper en zout. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Snijd ondertussen de kappertjes grof. Haal de blaadjes van ⅔ van het basilicum en snijd in reepjes. Meng het gehakt met de kappertjes, het gesneden basilicum, ⅕ van de geraspte kaas en peper. Draai er met vochtige handen 12 balletjes van.

Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen de rest van de olie op middelhoog vuur in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 min. rondom bruin.

Meng de pastasaus met de crème fraîche en eventueel zout. Voeg de romige tomatensaus toe aan de gehaktballetjes en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 3 min. op middelhoog vuur garen.

Serveer de gehaktballetjes met de broccoli en de tagliatelle. Bestrooi met de rest van het basilicum en de geraspte kaas.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Tagliatelle met gehaktballetjes in tomatensaus en geroosterde broccoli

Deze budget-proof pasta met gehaktballetjes en broccoli is altijd goed.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig