Gehaktballetjes in tomatensaus
Zelfgemaakte gehaktballen blijven onze favoriet. Helemaal als snack-versie met kruidige tomatensaus.
Aan de slag
Snijd de korstjes van de sneetjes brood. Doe de sneetjes in de hakmolen van de staafmixer en maal in 2 min. heel fijn. Meng het brood met het gehakt, het ei en de sambal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen balletjes van.
Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin. Voeg na 3 min. de knoflook en rode peper toe. Draai het vuur laag, voeg de pastasaus toe en stoof de gehaktballetjes met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Hak de peterselie grof en strooi over de gehaktballetjes.
Gehaktballetjes in tomatensaus
Zelfgemaakte gehaktballen blijven onze favoriet. Helemaal als snack-versie met kruidige tomatensaus.
null porties
60 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de korstjes van de sneetjes brood. Doe de sneetjes in de hakmolen van de staafmixer en maal in 2 min. heel fijn. Meng het brood met het gehakt, het ei en de sambal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen balletjes van.
Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de balletjes in 5 min. rondom bruin. Voeg na 3 min. de knoflook en rode peper toe. Draai het vuur laag, voeg de pastasaus toe en stoof de gehaktballetjes met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Keer regelmatig. Hak de peterselie grof en strooi over de gehaktballetjes.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sneetjes wit casinobrood
500 g half-om-halfgehakt
1 middelgroot ei
1 el sambal oelek
1 teen knoflook
1 rode peper
3 el milde olijfolie
400 g pastasaus tradizionale
5 g verse peterselie
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen