Rigatoni 'bolognese' met linzen
Vervang een deel van het gehakt in een pastasaus een door linzen. Minstens net zo lekker en een kleine moeite als je minder vlees wil eten.
Aan de slag
Schil de winterpeen en snijd samen met de bleekselderij in stukjes van een ½ cm. Snijd de prei in dunne halve ringen en spoel af in een vergiet onder koud stromend water. Snipper de uien.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de peen, bleekselderij, prei, ui, peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd fijn. Voeg het gehakt en de Italiaanse kruiden toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomatenpuree, polpa en melk toe en stoof 10-12 min. op laag vuur met de deksel op de pan.
Kook ondertussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen de laatste 3 min. aan de stoof toe.
Giet de pasta af en meng met de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over borden en rasp de kaas erboven.
Rigatoni 'bolognese' met linzen
Vervang een deel van het gehakt in een pastasaus een door linzen. Minstens net zo lekker en een kleine moeite als je minder vlees wil eten.
hoofdgerecht
null personen
650 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Schil de winterpeen en snijd samen met de bleekselderij in stukjes van een ½ cm. Snijd de prei in dunne halve ringen en spoel af in een vergiet onder koud stromend water. Snipper de uien.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de peen, bleekselderij, prei, ui, peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Ris ondertussen de blaadjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd fijn. Voeg het gehakt en de Italiaanse kruiden toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomatenpuree, polpa en melk toe en stoof 10-12 min. op laag vuur met de deksel op de pan.
Kook ondertussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe de linzen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Voeg de linzen de laatste 3 min. aan de stoof toe.
Giet de pasta af en meng met de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over borden en rasp de kaas erboven.
vegatip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g winterpenen
2 stengels bleekselderij
1 prei
2 middelgrote uien
1 el milde olijfolie
10 g verse Italiaanse kruidenmix
150 g rundergehakt
1 el tomatenpuree in blik
800 g polpa
100 ml volle melk
300 g rigatoni
200 g linzen
75 g Parmigiano Reggiano