Semifreddo met cantuccini
Een nagerecht met maar 6 ingrediënten en in een kwartiertje al klaar voor de vriezer.
Aan de slag
Doe de cantuccini in een afsluitbare zak en verkruimel met een deegroller. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil.
Doe de gecondenseerde melk, slagroom en het limoenrasp in een kom en klop het mengsel met een mixer in ca. 5 min. stijf.
Bekleed het cakeblik met vershoudfolie, laat de randen ruim overhangen. Schep ⅓ van het mengsel in de cakevorm. Verdeel ⅓ van de verkruimelde cantuccini en de helft van de gevriesdroogde fruitmix erover. Maak zo nog een laag en eindig met het slagroommengsel. Dek af met vershoudfolie en zet ca. 5 uur in de vriezer.
Stort de semifreddo op een bord en verwijder de folie. Snijd in plakken en garneer met de verse frambozen en de rest van de cantuccini.
Semifreddo met cantuccini
Een nagerecht met maar 6 ingrediënten en in een kwartiertje al klaar voor de vriezer.
nagerecht
null personen
330 kcal
15 min. bereiden
300 min. wachten
Aan de slag
Doe de cantuccini in een afsluitbare zak en verkruimel met een deegroller. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil.
Doe de gecondenseerde melk, slagroom en het limoenrasp in een kom en klop het mengsel met een mixer in ca. 5 min. stijf.
Bekleed het cakeblik met vershoudfolie, laat de randen ruim overhangen. Schep ⅓ van het mengsel in de cakevorm. Verdeel ⅓ van de verkruimelde cantuccini en de helft van de gevriesdroogde fruitmix erover. Maak zo nog een laag en eindig met het slagroommengsel. Dek af met vershoudfolie en zet ca. 5 uur in de vriezer.
Stort de semifreddo op een bord en verwijder de folie. Snijd in plakken en garneer met de verse frambozen en de rest van de cantuccini.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
175 g cantuccini
1 limoen
397 g gecondenseerde melk in blik
500 ml verse slagroom
20 g gevriesdroogde fruit mix
225 g verse frambozen
Dit heb je nodig
deegroller
handmixer
cakeblik (30 x 10 cm)
vershoudfolie