Cantuccini-ijs met rozijnen en geroosterd amandelschaafsel
10 min. bereiden / 6 uur wachten
6 ingrediënten
Aan de slag
Wel de rozijnen in de amandellikeur en laat staan tot gebruik. Doe de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop het mengsel met een handmixer in 5 min. stijf.
Hak de cantuccini in kleine stukjes en voeg hiervan ⅔ samen met de rozijnen en de amandellikeur toe aan het slagroom-mengsel. Schep het mengsel in een diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in minimaal 6 uur bevriezen in de vriezer.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 5 min. goudbruin. Serveer bolletjes ijs met de rest van de cantuccinicrumble en het amandelschaafsel.
Cantuccini-ijs met rozijnen en geroosterd amandelschaafsel
nagerecht
null personen
10 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Wel de rozijnen in de amandellikeur en laat staan tot gebruik. Doe de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop het mengsel met een handmixer in 5 min. stijf.
Hak de cantuccini in kleine stukjes en voeg hiervan ⅔ samen met de rozijnen en de amandellikeur toe aan het slagroom-mengsel. Schep het mengsel in een diepvriesbak. Doe de deksel erop en laat in minimaal 6 uur bevriezen in de vriezer.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 5 min. goudbruin. Serveer bolletjes ijs met de rest van de cantuccinicrumble en het amandelschaafsel.
variatietip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
75 g rozijnen
4 el amandellikeur
500 ml verse slagroom
397 g gecondenseerde melk in blik
175 g cantuccini alla mandorla koekjes
2 el amandelschaafsel
Dit heb je nodig
diepvriesbak