Passievrucht-semifreddo met witte chocolade
Een semifreddo is een Italiaanse 'ijs'-taart. Dit recept met passievrucht en witte chocolade bevat maar 5 ingrediënten en past helemaal bij het zomerse weer.
Aan de slag
Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met de vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Snijd de passievruchten open, schep het vruchtvlees eruit en verdeel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Leg in de vriezer tot gebruik.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Klop met een handmixer de slagroom en het vanillemerg stijf. Spatel de gecondenseerde melk erdoor tot een egaal mengsel.
Smelt de helft van de witte chocolade au bain-marie.
Haal de springvorm uit de vriezer, schep het roommengsel erin, besprenkel met de gesmolten witte chocolade. Dek af met de overhangende folie. Laat minimaal 6 uur opstijven in de vriezer.
Rasp de rest van de witte chocolade grof. Haal de semifreddo 5-10 min. voor het serveren uit de vriezer. Stort ’m op een platte schaal en verwijder de folie. Bestrooi met de geraspte chocolade. Snijd in 12 punten en serveer direct.
Passievrucht-semifreddo met witte chocolade
Een semifreddo is een Italiaanse 'ijs'-taart. Dit recept met passievrucht en witte chocolade bevat maar 5 ingrediënten en past helemaal bij het zomerse weer.
nagerecht
null porties
350 kcal
35 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met de vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Snijd de passievruchten open, schep het vruchtvlees eruit en verdeel gelijkmatig over de bodem van de springvorm. Leg in de vriezer tot gebruik.
Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Klop met een handmixer de slagroom en het vanillemerg stijf. Spatel de gecondenseerde melk erdoor tot een egaal mengsel.
Smelt de helft van de witte chocolade au bain-marie.
Haal de springvorm uit de vriezer, schep het roommengsel erin, besprenkel met de gesmolten witte chocolade. Dek af met de overhangende folie. Laat minimaal 6 uur opstijven in de vriezer.
Rasp de rest van de witte chocolade grof. Haal de semifreddo 5-10 min. voor het serveren uit de vriezer. Stort ’m op een platte schaal en verwijder de folie. Bestrooi met de geraspte chocolade. Snijd in 12 punten en serveer direct.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 passievruchten
1 vanille boon
500 ml verse slagroom
397 g gecondenseerde melk in blik
200 g witte chocolade
Dit heb je nodig
vershoudfolie
springvorm (Ø 18 cm)
handmixer