Gevulde pasta met biefstuk & geroosterde bloemkool
Bord vol liefde met deze gevulde pasta, zelfgemaakte ricotta-spinaziesaus met pistachenoten en biefstuk.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de grote bloemkoolroosjes en snijd de rode uien in parten. Meng de bloemkool met de rode ui, de helft van het rozemarijn-zeezout en de helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Dep de biefstukken droog met keukenpapier, bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met de rest van het rozemarijn-zeezout en peper. Gril de biefstukken in 5 min. medium rare. Keer halverwege. Laat het vlees op een bord afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
Kook ondertussen de perline in 6 min. beetgaar. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de spinazie grof en doe de helft van de spinazie samen met de helft van de pistachenoten, de ricotta, 1 el citroensap en 1 tl -rasp (per 4 personen) en peper in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Schenk in een steelpan en verwarm 2 min. op laag vuur. Roer af en toe.
Snijd de biefstukken in dunne plakken. Giet de pasta af en meng met de saus, geroosterde groente en de rest van de spinazie. Verdeel over diepe borden en verdeel de biefstuk erover. Hak de rest van de pistachenoten grof en strooi over de pasta.
Gevulde pasta met biefstuk & geroosterde bloemkool
Bord vol liefde met deze gevulde pasta, zelfgemaakte ricotta-spinaziesaus met pistachenoten en biefstuk.
hoofdgerecht
null personen
830 kcal
20 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de grote bloemkoolroosjes en snijd de rode uien in parten. Meng de bloemkool met de rode ui, de helft van het rozemarijn-zeezout en de helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Dep de biefstukken droog met keukenpapier, bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met de rest van het rozemarijn-zeezout en peper. Gril de biefstukken in 5 min. medium rare. Keer halverwege. Laat het vlees op een bord afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
Kook ondertussen de perline in 6 min. beetgaar. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de spinazie grof en doe de helft van de spinazie samen met de helft van de pistachenoten, de ricotta, 1 el citroensap en 1 tl -rasp (per 4 personen) en peper in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een saus. Schenk in een steelpan en verwarm 2 min. op laag vuur. Roer af en toe.
Snijd de biefstukken in dunne plakken. Giet de pasta af en meng met de saus, geroosterde groente en de rest van de spinazie. Verdeel over diepe borden en verdeel de biefstuk erover. Hak de rest van de pistachenoten grof en strooi over de pasta.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g koelverse bloemkoolroosjes
2 Biologische rode uien
1 tl rozemarijn-zeezout
4 el milde olijfolie
4 biefstukken
500 g verse perle con basilico
1 biologische citroen
100 g babyspinazie
50 g ongezouten pistachenoten
100 g ricotta
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan
keukenpapier
aluminiumfolie
rasp
staafmixer met hoge beker