Pastasalade met spinazie, tomaat & rucola
Zodra de zon schijnt wil je maar één ding: deze vegetarische pastasalade. Ok, en barbecueën.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette in dunne plakjes.
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Pureer ondertussen met de staafmixer het basilicum met de rest van de olijfolie en balsamico tot een gladde dressing. Meng de pasta in een grote schaal met de courgette en schep de spinazie, rucola, dressing en semi-gedroogde cherrytomaatjes erdoor.
Pastasalade met spinazie, tomaat & rucola
Zodra de zon schijnt wil je maar één ding: deze vegetarische pastasalade. Ok, en barbecueën.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgette in dunne plakjes.
Verhit ¼ van de olie in een koekenpan en roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Pureer ondertussen met de staafmixer het basilicum met de rest van de olijfolie en balsamico tot een gladde dressing. Meng de pasta in een grote schaal met de courgette en schep de spinazie, rucola, dressing en semi-gedroogde cherrytomaatjes erdoor.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g verse perle con basilico
1 courgette
4 el milde olijfolie
5 g verse basilicum
1 el balsamicoazijn
100 g babyspinazie
85 g rucola
200 g semi-gedroogde tomaten
Dit heb je nodig
staafmixer