Kimchi-kikkererwtenkoekjesmet courgettesalade
Koekjes met kimchi; oftewel gefermenteerde groente. Lekker samen met de limoenyoghurt.
Aan de slag
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Houd 4 el sap van de kimchi apart en laat de rest uitlekken (per 4 personen). Doe de kikkererwten en 2 el kimchi-sap in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd de kimchi en de helft van de bieten julienne grof en de salade-uitjes in dunne ringen. Klop de eieren los. Meng de erwten met de kimchi, de grofgesneden bieten julienne, salade-ui en het ei. Verdeel in 20 balletjes en druk een beetje plat.
Verdeel de olie over 2 koekenpannen en bak de koekjes 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Maak ondertussen de salade. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de halve rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de komkommers en courgettes in dunne reepjes (julienne). Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in partjes.
Meng de rest van het kimchisap met de sesamolie tot een dressing. Schep de komkommer, courgette, kiemgroente, rest van de bieten julienne en rode peper om met de dressing en breng op smaak met peper.
Meng de yoghurt met het limoenrasp. Verdeel de salade over diepe kommen en leg de kimchi-koekjes en limoenpartjes erop. Serveer met de limoenyoghurt.
Kimchi-kikkererwtenkoekjesmet courgettesalade
Koekjes met kimchi; oftewel gefermenteerde groente. Lekker samen met de limoenyoghurt.
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel af en laat goed uitlekken. Houd 4 el sap van de kimchi apart en laat de rest uitlekken (per 4 personen). Doe de kikkererwten en 2 el kimchi-sap in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd de kimchi en de helft van de bieten julienne grof en de salade-uitjes in dunne ringen. Klop de eieren los. Meng de erwten met de kimchi, de grofgesneden bieten julienne, salade-ui en het ei. Verdeel in 20 balletjes en druk een beetje plat.
Verdeel de olie over 2 koekenpannen en bak de koekjes 8 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier.
Maak ondertussen de salade. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de halve rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de komkommers en courgettes in dunne reepjes (julienne). Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en snijd de vrucht in partjes.
Meng de rest van het kimchisap met de sesamolie tot een dressing. Schep de komkommer, courgette, kiemgroente, rest van de bieten julienne en rode peper om met de dressing en breng op smaak met peper.
Meng de yoghurt met het limoenrasp. Verdeel de salade over diepe kommen en leg de kimchi-koekjes en limoenpartjes erop. Serveer met de limoenyoghurt.
algemeen:
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g kikkererwten in blik
160 g kimchi in blik
150 g biet julienne
2 salade-uitjes
2 scharreleieren
5 el arachideolie
½ rode peper
2 midi komkommers
2 courgettes
1 limoen
1 el sesamolie
60 g milde kiemgroente
170 g Griekse yoghurt 0%
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
keukenpapier
koekenpannen