Volkorenpizza met groenten, parmaham en ananas
Deze home made pizza schuif je binnen een kwartiertje in de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het pizzadeeg met het bakpapier over een bakplaat. Bestrijk het deeg met de tomaten-groentepuree en besprenkel met de helft van de olie.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 4 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de paprika in dunne reepjes. Verdeel de groente, paprika en mozzarella over de pizzabodem. Bak 17 min. in het midden van de oven.
Snijd de prosciutto di Parma in dunne reepjes. Snijd de ananas in blokjes van een ½ cm. Haal de pizza uit de oven. Verdeel de ananas en de ham over de pizza, bestrooi met peper en serveer.
Volkorenpizza met groenten, parmaham en ananas
Deze home made pizza schuif je binnen een kwartiertje in de oven.
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
15 min. bereiden
17 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het pizzadeeg met het bakpapier over een bakplaat. Bestrijk het deeg met de tomaten-groentepuree en besprenkel met de helft van de olie.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente 4 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de paprika in dunne reepjes. Verdeel de groente, paprika en mozzarella over de pizzabodem. Bak 17 min. in het midden van de oven.
Snijd de prosciutto di Parma in dunne reepjes. Snijd de ananas in blokjes van een ½ cm. Haal de pizza uit de oven. Verdeel de ananas en de ham over de pizza, bestrooi met peper en serveer.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
550 g koelvers pizzadeeg volkoren familiesize
130 g Mutti le verdurine in tube
4 el milde olijfolie
600 g Italiaanse roerbakgroente champignons
1 rode paprika
150 g mini mozzarella's
80 g Prosciutto di Parma
100 g verse ananasstukjes