Kabeljauw-pakketjes met rauwe ham
Visje vanavond? Deze kabeljauw met krokant jasje en romige pasta zet je in een kwartier op tafel
Aan de slag
Leg op elk stuk vis een paar blaadjes basilicum en bestrooi met peper. Wikkel elk stuk in de Prosciutto di Parma. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de vis op matig tot middelhoog vuur in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege voorzichtig.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente op middelhoog vuur. Verkruimel het halve bouillonblokje erboven en schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg de slagroom toe, breng aan de kook en laat 3 min. zachtjes koken.
Bereid ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng door de groente. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en verdeel de vis erover. Bestrooi met de rest van het basilicum.
Kabeljauw-pakketjes met rauwe ham
Visje vanavond? Deze kabeljauw met krokant jasje en romige pasta zet je in een kwartier op tafel
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Leg op elk stuk vis een paar blaadjes basilicum en bestrooi met peper. Wikkel elk stuk in de Prosciutto di Parma. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de vis op matig tot middelhoog vuur in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege voorzichtig.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de roerbakgroente op middelhoog vuur. Verkruimel het halve bouillonblokje erboven en schep regelmatig om. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Voeg de slagroom toe, breng aan de kook en laat 3 min. zachtjes koken.
Bereid ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng door de groente. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en verdeel de vis erover. Bestrooi met de rest van het basilicum.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 kabeljauwhaasjes
7½ g verse basilicum
80 g Prosciutto di Parma
3 el milde olijfolie
800 g Italiaanse roerbakgroente champignons
½ paddenstoelenbouillontablet
2 el tarwebloem
250 ml verse slagroom
500 g verse pappardelle