Romige pasta met groenten en pijnboompitten
Vanavond op het menu? Snelle romige pasta bomvol smaak!
Aan de slag
Rooster in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten in 2-3 min. goudbruin en laat ze afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de broccoliroosjes in kleinere roosjes van ca. 3 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de broccoli 3 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers (per 4 personen) 1 helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten.
Voeg de roomkaas, het citroensap, peper en zout toe aan de groenten en verwarm nog 2 min. op laag vuur. Meng de pasta door de saus met groenten en verdeel over de borden. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en serveer met een partje citroen.
Romige pasta met groenten en pijnboompitten
Vanavond op het menu? Snelle romige pasta bomvol smaak!
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Rooster in een koekenpan zonder olie of boter de pijnboompitten in 2-3 min. goudbruin en laat ze afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de broccoliroosjes in kleinere roosjes van ca. 3 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de broccoli 3 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 5 min.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pers (per 4 personen) 1 helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten.
Voeg de roomkaas, het citroensap, peper en zout toe aan de groenten en verwarm nog 2 min. op laag vuur. Meng de pasta door de saus met groenten en verdeel over de borden. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en serveer met een partje citroen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
30 g pijnboompitten
400 g broccoliroosjes
2 el milde olijfolie
400 g Italiaanse roerbakgroente champignons
500 g verse cappelletti prosciutto crudo
1 citroen
150 g roomkaas knoflook & fijne kruiden