Pizza met spruitjes, worst en rode ui
bewaar
bewaar

Pizza met spruitjes, worst en rode ui

Gebakken of geroosterd transformeren spruitjes tot lichtzoete smaakbommetjes. Laat die pizzabom ontploffen!

15 min. bereiden / 30 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 C. Maak de spruitjes schoon. Snijd de harde uiteinden ervanaf en verwijder de buitenste blaadjes die er niet mooi uitzien. Halveer de spruitjes.

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spruitjes onder regelmatig omscheppen 5 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de bollen mozzarella in plakken en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de worsten elk in 12 stukjes.

Rol het pizzadeeg uit op het bakpapier. Besmeer met de achterkant van een lepel licht met de tomaten-groentepuree. Beleg de pizza’s met de mozzarella, ui, spruitjes en worst. Bestrooi met het venkelzaad.

Leg de pizza’s op 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak de pizza’s per 2 tegelijk ca. 15 min. in de oven. Verdeel voor het serveren de pestosaus erover.

variatietip Geen le verdurine? Vervang het door tomatenpuree.
bereidingstipHeb je geen 2 bakplaten? Gebruik dan 1 bakplaat en een ovenrooster bekleed met bakpapier.
vegatipVervang de braadworsten door 4 vegetarische worstjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pizza met spruitjes, worst en rode ui

Gebakken of geroosterd transformeren spruitjes tot lichtzoete smaakbommetjes. Laat die pizzabom ontploffen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig