Pizza met spruitjes, worst en rode ui
Gebakken of geroosterd transformeren spruitjes tot lichtzoete smaakbommetjes. Laat die pizzabom ontploffen!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 C. Maak de spruitjes schoon. Snijd de harde uiteinden ervanaf en verwijder de buitenste blaadjes die er niet mooi uitzien. Halveer de spruitjes.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spruitjes onder regelmatig omscheppen 5 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de bollen mozzarella in plakken en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de worsten elk in 12 stukjes.
Rol het pizzadeeg uit op het bakpapier. Besmeer met de achterkant van een lepel licht met de tomaten-groentepuree. Beleg de pizza’s met de mozzarella, ui, spruitjes en worst. Bestrooi met het venkelzaad.
Leg de pizza’s op 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak de pizza’s per 2 tegelijk ca. 15 min. in de oven. Verdeel voor het serveren de pestosaus erover.
Pizza met spruitjes, worst en rode ui
Gebakken of geroosterd transformeren spruitjes tot lichtzoete smaakbommetjes. Laat die pizzabom ontploffen!
hoofdgerecht
null personen
1275 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 C. Maak de spruitjes schoon. Snijd de harde uiteinden ervanaf en verwijder de buitenste blaadjes die er niet mooi uitzien. Halveer de spruitjes.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de spruitjes onder regelmatig omscheppen 5 min. en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de bollen mozzarella in plakken en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de worsten elk in 12 stukjes.
Rol het pizzadeeg uit op het bakpapier. Besmeer met de achterkant van een lepel licht met de tomaten-groentepuree. Beleg de pizza’s met de mozzarella, ui, spruitjes en worst. Bestrooi met het venkelzaad.
Leg de pizza’s op 2 met bakpapier beklede bakplaten en bak de pizza’s per 2 tegelijk ca. 15 min. in de oven. Verdeel voor het serveren de pestosaus erover.
variatietip:
bereidingstip:
vegatip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g spruitjes
2 el milde olijfolie
2 bollen mozzarella
2 rode uien
4 braadworsten
920 g koelvers pizzadeeg
6 el Mutti le verdurine in tube
2 tl venkelzaad
4 el koelverse pestosaus verde
Dit heb je nodig
bakplaten