Groentechips met pittige cottagecheesedip
Ze zien er leuker uit dan chips uit een zakje, deze vrolijke zelfgemaakte chippies.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 140 °C. Schil de zoete aardappel en biet en schrap de pastinaak. Snijd alle groenten in zo dun mogelijke plakjes met een kaasschaaf, dunschiller, blokrasp of mandoline.
Meng de zoete aardappel en pastinaak met 1 el olie en ⅔ van de peper. Meng de biet met de rest van de olie en peper. Verdeel de groente over de met bakpapier beklede bakplaten. Zorg dat de plakjes elkaar zo min mogelijk overlappen.
Bak ca. 1 uur in het midden van de oven, draai de plakjes halverwege om. Doe de cottagecheese en de sriracha in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dip. Serveer bij de chips.
Groentechips met pittige cottagecheesedip
Instructievideo - 00:33 min.
Groentechips met pittige cottagecheesedip
Ze zien er leuker uit dan chips uit een zakje, deze vrolijke zelfgemaakte chippies.
null personen
175 kcal
20 min. bereiden
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 140 °C. Schil de zoete aardappel en biet en schrap de pastinaak. Snijd alle groenten in zo dun mogelijke plakjes met een kaasschaaf, dunschiller, blokrasp of mandoline.
Meng de zoete aardappel en pastinaak met 1 el olie en ⅔ van de peper. Meng de biet met de rest van de olie en peper. Verdeel de groente over de met bakpapier beklede bakplaten. Zorg dat de plakjes elkaar zo min mogelijk overlappen.
Bak ca. 1 uur in het midden van de oven, draai de plakjes halverwege om. Doe de cottagecheese en de sriracha in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde dip. Serveer bij de chips.
dieettip:
bewaartip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zoete aardappel
1 rauwe rode biet
1 pastinaak
1½ el milde olijfolie
1 tl versgemalen peper
200 g cottagecheese
1 el sriracha
Dit heb je nodig
mandoline of kaasschaaf
bakplaten
bakpapier
staafmixer met hoge beker