Komkommer met homemade bosui-spread en rauwe ham
Verantwoord komkommerhapje om tussendoor te snacken of om bij de borrel op te peuzelen.
Aan de slag
Schep de hele bosui en ongepelde knoflook om met de olie. Bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de bosui en knoflook in 5-6 min. goed bruin. Keer halverwege en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de komkommer in plakjes van 1 cm. Snijd de gegrilde bosui zo fijn mogelijk Verwijder de schil van de knoflook en snijd fijn. Meng de bosui en knoflook door de cottage cheese. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de bosui-spread over de komkommerplakjes. Scheur de rauwe ham in kleinere stukken en verdeel in plukjes over de spread.
Komkommer met homemade bosui-spread en rauwe ham
Verantwoord komkommerhapje om tussendoor te snacken of om bij de borrel op te peuzelen.
null porties
25 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schep de hele bosui en ongepelde knoflook om met de olie. Bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de bosui en knoflook in 5-6 min. goed bruin. Keer halverwege en laat afkoelen.
Snijd ondertussen de komkommer in plakjes van 1 cm. Snijd de gegrilde bosui zo fijn mogelijk Verwijder de schil van de knoflook en snijd fijn. Meng de bosui en knoflook door de cottage cheese. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de bosui-spread over de komkommerplakjes. Scheur de rauwe ham in kleinere stukken en verdeel in plukjes over de spread.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 bosuitjes
1 teen knoflook
1 el traditionele olijfolie
1 komkommer
200 g cottagecheese
80 g rauwe ham
Dit heb je nodig
grillpan