Spaanse kipkroketjes met rauwe ham
Aan de slag
In steelpan boter smelten. Bloem erdoor roeren en op laag vuur lichtbruin laten kleuren, af en toe roeren. Pan van vuur nemen. Intussen knoflook pellen en in plakjes snijden. Peterselie fijnknippen. Kipfilet in blokjes snijden. Kaas in kleine blokjes snijden. Ham fijnsnijden. In keukenmachine kip, geroosterde bloem, 2 eetlepels kaasblokjes, ei, citroensap en paprikapoeder pureren tot samenhangend mengsel waarin nog stukjes te zien zijn. Rest van kaas, peterselie en ham erdoor mengen (niet meer pureren). Op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Frituurolie verhitten tot 180 °C. Paneermeel in diep bord strooien. Met natte handen 25 kroketjes van kipmengsel vormen. Kroketjes aan alle kanten goed door paneermeel wentelen. Kroketjes in drie of vier porties in ca. 2 à 3 minuten goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier. Direct serveren.
Frituren
Instructievideo - 01:34 min.
Spaanse kipkroketjes met rauwe ham
null porties
70 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
In steelpan boter smelten. Bloem erdoor roeren en op laag vuur lichtbruin laten kleuren, af en toe roeren. Pan van vuur nemen. Intussen knoflook pellen en in plakjes snijden. Peterselie fijnknippen. Kipfilet in blokjes snijden. Kaas in kleine blokjes snijden. Ham fijnsnijden. In keukenmachine kip, geroosterde bloem, 2 eetlepels kaasblokjes, ei, citroensap en paprikapoeder pureren tot samenhangend mengsel waarin nog stukjes te zien zijn. Rest van kaas, peterselie en ham erdoor mengen (niet meer pureren). Op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Frituurolie verhitten tot 180 °C. Paneermeel in diep bord strooien. Met natte handen 25 kroketjes van kipmengsel vormen. Kroketjes aan alle kanten goed door paneermeel wentelen. Kroketjes in drie of vier porties in ca. 2 à 3 minuten goudbruin frituren. Laten uitlekken op keukenpapier. Direct serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g boter of margarine
1½ eetlepel bloem
2 teentjes knoflook
4 takjes peterselie
2 kipfilets
75 g belegen kaas
50 g rauwe ham
1 ei
1 eetlepel citroensap
1 theelepel paprikapoeder
50 g paneermeel
0 olie om te frituren
Dit heb je nodig
keukenmachine
keukenpapier