Spinaziestamppot met Catalaanse worstjes en rode uienjus
bewaar
bewaar

Spinaziestamppot met Catalaanse worstjes en rode uienjus

De ideale combi: stamppot én lekkere jus. Mogen we aanschuiven?

20 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes en ui op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.

Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. goudbruin en krokant. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Neem het spek uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de knoflook 30 sec. in het achtergebleven bakvet. Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerend slinken.

Breng het water aan de kook. Voeg geleidelijk al roerend met een garde de aardappelpuree toe. Meng de spinazie en spekjes door de puree en breng op smaak met peper.

Meng de mix voor jus met het hete water en voeg toe aan de worstjes. Breng aan de kook en laat 1 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper. Serveer de stamp met de worstjes en rode-uienjus.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spinaziestamppot met Catalaanse worstjes en rode uienjus

De ideale combi: stamppot én lekkere jus. Mogen we aanschuiven?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig