Spinaziestamppot met Catalaanse worstjes en rode uienjus
De ideale combi: stamppot én lekkere jus. Mogen we aanschuiven?
Aan de slag
Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes en ui op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. goudbruin en krokant. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Neem het spek uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de knoflook 30 sec. in het achtergebleven bakvet. Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerend slinken.
Breng het water aan de kook. Voeg geleidelijk al roerend met een garde de aardappelpuree toe. Meng de spinazie en spekjes door de puree en breng op smaak met peper.
Meng de mix voor jus met het hete water en voeg toe aan de worstjes. Breng aan de kook en laat 1 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper. Serveer de stamp met de worstjes en rode-uienjus.
Spinaziestamppot met Catalaanse worstjes en rode uienjus
De ideale combi: stamppot én lekkere jus. Mogen we aanschuiven?
hoofdgerecht
null personen
570 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in ringen. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worstjes en ui op middelhoog vuur in 10 min. rondom goudbruin en gaar.
Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 5 min. goudbruin en krokant. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Neem het spek uit de pan en laat het bakvet zitten. Bak de knoflook 30 sec. in het achtergebleven bakvet. Voeg de spinazie in delen toe en laat al roerend slinken.
Breng het water aan de kook. Voeg geleidelijk al roerend met een garde de aardappelpuree toe. Meng de spinazie en spekjes door de puree en breng op smaak met peper.
Meng de mix voor jus met het hete water en voeg toe aan de worstjes. Breng aan de kook en laat 1 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper. Serveer de stamp met de worstjes en rode-uienjus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 rode uien
1 el milde olijfolie
270 g Catalaanse worstjes
100 g spekreepjes
1 teen knoflook
600 g verse spinazie
1 l water
230 g Maggi aardappelpuree voor stamppot extra grof
24 g Maggi jus stamppot
300 ml heet water
Dit heb je nodig
garde