Spinaziestamppot met champignons en jus
Voor deze makkelijke spinaziestamppot met champignons en jus draai je je hand niet om. Stampen maar!
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe in een ruime pan en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen en hak grof.
Veeg de champignons voorzichtig schoon en snijd in kwarten, snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons 5 min. op hoog vuur bruin en gaar. Voeg halverwege de knoflook toe. Voeg de juspoeder en het water toe en breng aan de kook. Laat 1-2 min. zachtjes inkoken tot een jus. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de rest van de boter toe. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de champignons en jus over de borden en bestrooi met de walnoten.
Spinaziestamppot met champignons en jus
Voor deze makkelijke spinaziestamppot met champignons en jus draai je je hand niet om. Stampen maar!
hoofdgerecht
null personen
460 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Doe in een ruime pan en kook in water met eventueel zout in 20 min. gaar.
Verhit ondertussen een pan zonder olie of boter en rooster de walnoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen en hak grof.
Veeg de champignons voorzichtig schoon en snijd in kwarten, snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de champignons 5 min. op hoog vuur bruin en gaar. Voeg halverwege de knoflook toe. Voeg de juspoeder en het water toe en breng aan de kook. Laat 1-2 min. zachtjes inkoken tot een jus. Breng op smaak met peper en zout.
Giet de aardappelen af en stamp fijn met de pureestamper. Voeg de rest van de boter toe. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de champignons en jus over de borden en bestrooi met de walnoten.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappel
60 g ongebrande walnoten
400 g kastanjechampignons
1 teen knoflook
60 g ongezouten roomboter
24 g Maggi jus stamppot
250 ml water
200 g verse spinazie
Dit heb je nodig
pureestamper