Veldslastamppot met grove mosterd & gebakken schol
Aardappelpuree + tuinkers + kappertjes en scholfilet = een lekker winters maaltje.
Aan de slag
Doe de bloem met peper en eventueel zout in een diep bord en wentel de scholfilets erdoor. Laat de kappertjes uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Verhit de boter in 1 grote of 2 kleinere koekenpannen en bak de vis in 4-5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Voeg de kappertjes toe.
Breng ondertussen het water aan de kook. Voeg geleidelijk al roerend met een garde aardappelpuree toe. Meng de mosterd, 1 à 2 el tuinkers (per 4 personen) en de veldsla door de puree.
Schep de veldslastamppot op de borden, leg de vis ernaast, bestrooi met de kappertjes en verdeel de rest van de tuinkers erover.
Veldslastamppot met grove mosterd & gebakken schol
Aardappelpuree + tuinkers + kappertjes en scholfilet = een lekker winters maaltje.
hoofdgerecht
null personen
390 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de bloem met peper en eventueel zout in een diep bord en wentel de scholfilets erdoor. Laat de kappertjes uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Verhit de boter in 1 grote of 2 kleinere koekenpannen en bak de vis in 4-5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege. Voeg de kappertjes toe.
Breng ondertussen het water aan de kook. Voeg geleidelijk al roerend met een garde aardappelpuree toe. Meng de mosterd, 1 à 2 el tuinkers (per 4 personen) en de veldsla door de puree.
Schep de veldslastamppot op de borden, leg de vis ernaast, bestrooi met de kappertjes en verdeel de rest van de tuinkers erover.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 el tarwebloem
420 g verse scholfilets
2 el kappertjes in pot
30 g ongezouten roomboter
1 l kraanwater
230 g Maggi aardappelpuree voor stamppot extra grof
3 tl grove mosterd
1 bakje tuinkers
150 g veldsla