Pappardelle met kip in champignontijmsaus
Soms gaat er gewoon niets boven romige pasta. Deze staat al in 20 minuten op tafel.
Aan de slag
Laat de tuinerwten ontdooien.
Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Snijd elke kipdijfilet in vieren. Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, kip, champignons en tijm toe en bak 7 min. totdat de kip gaar is. Voeg de carbonarasaus toe en verwarm 2 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta en tuinerwten in één pan in 4 min. beetgaar. Giet af en meng de pasta en tuinerwten met de kip en champignon-tijmsaus en serveer.
Pappardelle met kip in champignontijmsaus
Soms gaat er gewoon niets boven romige pasta. Deze staat al in 20 minuten op tafel.
hoofdgerecht
null personen
695 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tuinerwten ontdooien.
Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
Snijd elke kipdijfilet in vieren. Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, kip, champignons en tijm toe en bak 7 min. totdat de kip gaar is. Voeg de carbonarasaus toe en verwarm 2 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Kook ondertussen de pasta en tuinerwten in één pan in 4 min. beetgaar. Giet af en meng de pasta en tuinerwten met de kip en champignon-tijmsaus en serveer.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g diepvries tuinerwten
2 sjalotten
1 teen knoflook
400 g kastanjechampignons
2 takjes verse tijm
350 g kipdijfilet
2 el milde olijfolie
450 verse pastasaus carbonara
500 g verse pappardelle all'uovo
Dit heb je nodig
keukenpapier