Pappardelle met venkel, asperges en knoflookkip
In een handomdraai op en top Italië op tafel.
Aan de slag
Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook en voeg eventueel zout toe. Snijd de knoflook in plakjes. Ris de blaadjes van de tijm.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kiphaasjes in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Voeg de laatste 2 min. de tijm en knoflook toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknol en bewaar het groen. Halveer de venkel en snijd in dunne plakken. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de venkel, spitskool, tuinerwtjes en aspergetips ca. 3 min. Voeg de kookroom toe, draai het vuur laag en laat 3 min. stoven. Schep de laatste minuut de spinazie erdoor en laat slinken. Breng op smaak met peper
Kook ondertussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Vang een kopje van het kookvocht op. Schep de pasta door de saus en voeg wat van het opgevangen kookvocht toe tot een smeuïge saus ontstaat. Schep de pasta op de borden en verdeel de knoflook-kiphaasjes erover. Snijd de citroen in parten en serveer erbij.
Pappardelle met venkel, asperges en knoflookkip
In een handomdraai op en top Italië op tafel.
hoofdgerecht
null personen
935 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook en voeg eventueel zout toe. Snijd de knoflook in plakjes. Ris de blaadjes van de tijm.
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de kiphaasjes in 6 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Voeg de laatste 2 min. de tijm en knoflook toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknol en bewaar het groen. Halveer de venkel en snijd in dunne plakken. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de venkel, spitskool, tuinerwtjes en aspergetips ca. 3 min. Voeg de kookroom toe, draai het vuur laag en laat 3 min. stoven. Schep de laatste minuut de spinazie erdoor en laat slinken. Breng op smaak met peper
Kook ondertussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Vang een kopje van het kookvocht op. Schep de pasta door de saus en voeg wat van het opgevangen kookvocht toe tot een smeuïge saus ontstaat. Schep de pasta op de borden en verdeel de knoflook-kiphaasjes erover. Snijd de citroen in parten en serveer erbij.
algemeen:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 tenen knoflook
3 takjes verse tijm
3 el traditionele olijfolie
450 g kipfilethaasjes
1 venkelknol
200 g gesneden spitskool
100 g diepvries tuinerwten
100 g groene aspergetips
250 ml kookroom
100 g babyspinazie
500 g verse pappardelle
1 citroen