Pappardelle met tuinerwten, chorizo en aïoli
Spanje meets Italië in deze pasta.
Aan de slag
Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de sla in reepjes en de peterselie fijn.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd in plakjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. krokant. Neem de chorizo uit de pan en laat 1 el bakvet achter.
Bak de paprika 4 min. in het achtergebleven bakvet. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng ondertussen de sla, tuinerwten, citroenolie en de helft van de peterselie in een ruime kom. Breng op smaak met peper.
Giet de pasta af en meng met de chorizo, de rest van de peterselie en de aïoli door de paprika. Serveer met de salade.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Pappardelle met tuinerwten, chorizo en aïoli
Spanje meets Italië in deze pasta.
hoofdgerecht
null personen
855 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de zaadlijsten van de paprika's en snijd het vruchtvlees in ringen. Snijd de sla in reepjes en de peterselie fijn.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snijd in plakjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo in 5 min. krokant. Neem de chorizo uit de pan en laat 1 el bakvet achter.
Bak de paprika 4 min. in het achtergebleven bakvet. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng ondertussen de sla, tuinerwten, citroenolie en de helft van de peterselie in een ruime kom. Breng op smaak met peper.
Giet de pasta af en meng met de chorizo, de rest van de peterselie en de aïoli door de paprika. Serveer met de salade.
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 zak zoetepuntpaprikamix
2 kropjes babyromainesla
20 g verse platte peterselie
300 g pappardelle
250 g lichtpittige chorizoworsten aan een stuk
100 g diepvries tuinerwten
2 el olijfolie frisse citroen
95 g aioli