Pappardelle met asperges en zalm
Asperges willen we elke dag wel eten. Helemaal als het zó geserveerd wordt!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in de oven.
Breng ondertussen een pan met water en eventueel zout aan de kook. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges. Schil de witte asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd de groene en witte asperges in stukken van 4 cm. Kook de aspergestukken 6 min. Giet af en laat staan tot gebruik.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie fijn en meng met het citroenrasp en de olie. Giet de pasta af en meng met de citroen-peterselieolie. Verdeel de pasta over de kommen. Verdeel de ricotta, asperges en zalm over de kommen. Bestrooi met zwarte peper.
Papardelle met asperges en zalm
Instructievideo - 01:52 min.
Pappardelle met asperges en zalm
Asperges willen we elke dag wel eten. Helemaal als het zó geserveerd wordt!
hoofdgerecht
null personen
585 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in de oven.
Breng ondertussen een pan met water en eventueel zout aan de kook. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges. Schil de witte asperges vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd de groene en witte asperges in stukken van 4 cm. Kook de aspergestukken 6 min. Giet af en laat staan tot gebruik.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie fijn en meng met het citroenrasp en de olie. Giet de pasta af en meng met de citroen-peterselieolie. Verdeel de pasta over de kommen. Verdeel de ricotta, asperges en zalm over de kommen. Bestrooi met zwarte peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g ricotta
350 g verse groene asperges
500 g verse witte asperges
250 g verse pappardelle
1 citroen
20 g verse platte peterselie
4 el extra vierge olijfolie
250 g warmgerookte zalmstukken
Dit heb je nodig
bakpapier