Pappardelle met aubergine-paddenstoelen-tomatensaus
Wat is er nou lekkerder dan een verse pasta met een zelfgemaakte groentesaus?
Aan de slag
Snijd de uien en knoflook fijn, de champignons in kwarten en de aubergine in blokjes van 1 cm.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 2 min. rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de champignons toe en bak nog 5 min. mee. Voeg de gepelde tomaten en kruidenmix toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Duw de tomaten stuk met een houten lepel. Doe de deksel op de pan en laat de saus 10 min. op laag vuur stoven.
Kook ondertussen de pasta in 4 min. beetgaar. Verdeel samen met de saus over de diepe borden. Snijd de blaadjes basilicum grof en garneer de pasta ermee.
Pappardelle met aubergine-paddenstoelen-tomatensaus
Wat is er nou lekkerder dan een verse pasta met een zelfgemaakte groentesaus?
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien en knoflook fijn, de champignons in kwarten en de aubergine in blokjes van 1 cm.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 2 min. rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de champignons toe en bak nog 5 min. mee. Voeg de gepelde tomaten en kruidenmix toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Duw de tomaten stuk met een houten lepel. Doe de deksel op de pan en laat de saus 10 min. op laag vuur stoven.
Kook ondertussen de pasta in 4 min. beetgaar. Verdeel samen met de saus over de diepe borden. Snijd de blaadjes basilicum grof en garneer de pasta ermee.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 uien
2 tenen knoflook
400 g kastanjechampignons
1 aubergine
2 el traditionele olijfolie
800 g gepelde tomaten in blik
39 g Maggi lekker laag in zout spaghetti & macaroni
500 g verse pappardelle all'uovo
15 g verse basilicum