Geroosterde aubergine in pittige tomatensaus
Een bord vol mediterrane smaken.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Was de aubergine en snijd in blokjes van 1½ cm. Verdeel over de ovenschaal, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met de Italiaanse kruiden en naar smaak met peper en eventueel zout. Rooster de aubergine in ca. 20 min. in de oven gaar.
Maak ondertussen de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een ruime steelpan en fruit de ui met de knoflook 3 min. Voeg de tomaten toe en breek ze met een pollepel in kleinere stukjes. Zet het vuur laag zodra de saus kookt en laat op laag vuur 10 min. afgedekt koken. Voeg halverwege de chilivlokken en eventueel wat zout toe.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Neem de aubergine uit de oven en verdeel de tomatensaus erover. Breek de sardines in stukjes en leg ze op de tomatensaus. Scheur de mozzarella in stukjes. Zet de schaal nog 5 min. in de oven.
Kook ondertussen de pappardelle in 4 min. beetgaar. Snijd de peterselie fijn. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Verdeel de aubergine met tomatensaus erover. Bestrooi met de peterselie en de uitgelekte kappertjes.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Geroosterde aubergine in pittige tomatensaus
Een bord vol mediterrane smaken.
hoofdgerecht
null personen
890 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Was de aubergine en snijd in blokjes van 1½ cm. Verdeel over de ovenschaal, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met de Italiaanse kruiden en naar smaak met peper en eventueel zout. Rooster de aubergine in ca. 20 min. in de oven gaar.
Maak ondertussen de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een ruime steelpan en fruit de ui met de knoflook 3 min. Voeg de tomaten toe en breek ze met een pollepel in kleinere stukjes. Zet het vuur laag zodra de saus kookt en laat op laag vuur 10 min. afgedekt koken. Voeg halverwege de chilivlokken en eventueel wat zout toe.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Neem de aubergine uit de oven en verdeel de tomatensaus erover. Breek de sardines in stukjes en leg ze op de tomatensaus. Scheur de mozzarella in stukjes. Zet de schaal nog 5 min. in de oven.
Kook ondertussen de pappardelle in 4 min. beetgaar. Snijd de peterselie fijn. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Verdeel de aubergine met tomatensaus erover. Bestrooi met de peterselie en de uitgelekte kappertjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 aubergine
2 el traditionele olijfolie
1½ tl gedroogde Italiaanse kruiden
1 ui
1 teen knoflook
400 g gepelde tomaten in blik
½ tl chilivlokken
100 g gegrilde sardines
125 g buffelmozzarella
250 g verse pappardelle
10 g verse peterselie
50 g kappertjes
Dit heb je nodig
ovenschaal (15 x 20 cm)