Pasteitje met jackfruitragout
Jackfruit heeft na bereiding een draadjesvleesstructuur en neemt ook nog eens heel veel smaak op. Dus vegetariër of vleeseter, dit gaat iedereen lekker vinden.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat het bladerdeeg licht ontdooien. Snijd elk plakje bladerdeeg in vieren. Bekleed elke ingevette holte van de muffinvorm met 4 van deze vierkantjes. Leg ze steeds iets verspringend op elkaar. Druk de bodem stevig aan en prik er met een vork gaatjes in om te voorkomen dat het deeg vochtig blijft. Leg een stukje bakpapier op het bladerdeeg en vul de holtes met de gedroogde bonen. Bak de ragoutbakjes in het midden van de oven ca. 25 min. (blindbakken). Neem uit de oven en verwijder de bakbonen en het bakpapier. Bak de bakjes zonder de bakbonen in nog ca. 5 min. goudbruin.
Snijd ondertussen de sjalotten in dunne halve ringen. Verhit de boter en bak de sjalot, laurierblaadjes en kruidnagels op laag vuur in 15 min. bruin. Schep regelmatig om.
Doe het jackfruit in een zeef, spoel af met koud stromend water en laat uitlekken. Pluk het draderige deel en kneus het harde deel met je handen tot stukjes. Voeg toe aan de sjalotten en bak nog 5 min. mee.
Maak een bouillon en houd deze warm. Voeg de bloem toe aan het sjalottenmengsel en laat op laag vuur 3 min. al roerend gaar worden (roux). Voeg dan de Aroma en appelstroop toe en bak nog 1 min. op middelhoog vuur. Voeg al roerend op laag vuur beetje bij beetje de groentebouillon toe en laat 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en verdeel de ragout over de ragoutbakjes.
Pasteitje met jackfruitragout
Jackfruit heeft na bereiding een draadjesvleesstructuur en neemt ook nog eens heel veel smaak op. Dus vegetariër of vleeseter, dit gaat iedereen lekker vinden.
voorgerecht
null personen
295 kcal
35 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat het bladerdeeg licht ontdooien. Snijd elk plakje bladerdeeg in vieren. Bekleed elke ingevette holte van de muffinvorm met 4 van deze vierkantjes. Leg ze steeds iets verspringend op elkaar. Druk de bodem stevig aan en prik er met een vork gaatjes in om te voorkomen dat het deeg vochtig blijft. Leg een stukje bakpapier op het bladerdeeg en vul de holtes met de gedroogde bonen. Bak de ragoutbakjes in het midden van de oven ca. 25 min. (blindbakken). Neem uit de oven en verwijder de bakbonen en het bakpapier. Bak de bakjes zonder de bakbonen in nog ca. 5 min. goudbruin.
Snijd ondertussen de sjalotten in dunne halve ringen. Verhit de boter en bak de sjalot, laurierblaadjes en kruidnagels op laag vuur in 15 min. bruin. Schep regelmatig om.
Doe het jackfruit in een zeef, spoel af met koud stromend water en laat uitlekken. Pluk het draderige deel en kneus het harde deel met je handen tot stukjes. Voeg toe aan de sjalotten en bak nog 5 min. mee.
Maak een bouillon en houd deze warm. Voeg de bloem toe aan het sjalottenmengsel en laat op laag vuur 3 min. al roerend gaar worden (roux). Voeg dan de Aroma en appelstroop toe en bak nog 1 min. op middelhoog vuur. Voeg al roerend op laag vuur beetje bij beetje de groentebouillon toe en laat 2-3 min. zacht koken. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels en verdeel de ragout over de ragoutbakjes.
bewaartip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
250 g sjalotten
50 g ongezouten roomboter
2 gedroogde laurierblaadjes
2 kruidnagels
550 g Fairtrade Original Young Jackfruit in blik
500 ml water
1 groentebouillonblokje
30 g tarwebloem
1 tl maggi smaakverfijner
1 el appelstroop
Dit heb je nodig
muffinvorm (6 holtes, ingevet)
bakpapier
blindbakvulling (bijv. gedroogde bonen)